Molecula cu efecte antidepresive0 Comments

Publicat in:
Etichete: administrare, antidepresive, efecte, molecula, simptome

Expertii sustin ca Glyx-13, o molecula apropiata de anestezicul numit ketamina, care se utilizeaza ca drog recreativ, ar avea efecte antidepresive. Acestea sunt concluziile unei cercetari care a fost realizata de „National Institute of Mental Health” (SUA) si publicata in revista „Neuropsychopharmacology”.

Molecula efecte antidepresive

Molecula efecte antidepresive

Potrivit specialistilor, antidepresivele ar fi ineficiente pentru 30 – 40% dintre persoanele diagnosticate cu depresie majora, sustin cercetatorii, iar efectele lor nu se manifesta decat dupa cateva saptamani.

Care sunt rezultatele?

Expertii sunt de parere ca noul medicament pus la punct de catre Joseph Moskal de la Northwester University si colegii sai amelioreaza rapid simptomele depresiei majore si pe cele ale depresiei bipolare.

Conform medicilor, in studii clinice faza 2, s-a constatat ca o singura administrare a moleculei in discutie ar avea ca efect reducerea simptomelor la persoanele ce nu obtin rezultate cu antidepresive, ceea ce inseamna un efect aproape dublu fata de antidepresivele conventionale, obtinut dupa 4 – 6 saptamani.

Ce verificari fac savantii?

Totul se petrece fara efectele secundare majore ale ketaminei precum somnolenta excesiva, halucinatii si abuz.

Acest medicament este acum testat de Joseph Moskal si echipa sa intr-un studiu clinic, vizandu-se determinarea dozajului optim.

Savantii vor sa verifice daca aceasta molecula si altele asemanatoare regleaza alte subtipuri de receptori NMDA, asupra carora ketamina are efect si daca aceste molecule pot actiona asupra unor tulburari precum schizofrenia, ADHD cu sau fara hiperactivitate si autismul.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Molecula cu efecte antidepresive

Lasă un răspuns