De ce nu sunt indicate dietele extreme pentru organism?0 Comments

Publicat in:
Etichete: corp, dieta drastica, diete, diete drastice, experti, extreme, mancare, riscuri, sanatate

Multi oameni isi propun sa slabeasca si fac tot felul de eforturi pentru a-si indeplini obiectivul. Exista insa cateodata si diete atat de drastice, incat fac mai mult rau corpului uman, spun specialistii in domeniul nutritional.

De exemplu, una dintre cele mai drastice cure de slabire presupune sa nu mananci nimic timp de doua saptamani.

Riscuri diete drastice

Riscuri diete drastice

In aceasta situatie, nutritionistii atrag atentia asupra riscurilor la care ne expunem daca urmam o astfel de dieta si afirma ca rezultatele obtinute nu sunt unele spectaculoase.

Potrivit expertilor, principiile acestui regim sunt simple: nu mananci nimic timp de doua saptamani si bei numai apa.

Daca nu mancati nimic, oboseala si starile de lesin va vor da batai de cap!

Medicii mai afirma ca daca ajungem sa nu mancam nimic timp de doua saptamani vom slabi pana la maxim 10 kilograme insa mare atentie: acest regim drastic va afecta intregul corp.

Va veti confrunta cu oboseala, stari de lesin si dureri abdominale, acestea fiind doar cateva dintre efectele negative ale acestei diete. De asemenea, trebuie sa stiti ca masa musculara va avea cel mai mult de suferit.

Potrivit specialistilor, explicatia pentru acest fenomen consta in faptul ca atunci cand nu te mai alimentezi, glicogenul din ficat, o substanta compusa din mai multe molecule de glucoza, incepe sa fie transformat in energie.

Recomandarea expertilor, pentru a nu va agrava starea de sanatate, este aceea de a evita sa faceti sport. Exercitiile fizice va vor epuiza si mai mult, asa ca ar fi bine sa le evitati!

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

De ce nu sunt indicate dietele extreme pentru organism?

Lasă un răspuns