Cum scapam de stres si putem trai mai mult?0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimente, corp, cum scapi de stres, eliminarea stresului, fericire, longevitate, recomandari, sfaturi, somn, stres, trait, viata sanatoasa

Majoritatea oamenilor isi doresc sa aiba parte de o viata lunga. Cateodata, o mica schimbare in stilul de viata te poate face sa ai parte de ani multi si impliniti, alteori insa, este nevoie de decizii mult mai profunde, care au efecte in viitor.

Iata cateva recomandari pentru o viata sanatoasa si implinita:

Cum scapi de stres

Cum scapi de stres

Este bine sa fii atent la ceea ce mananci!

O viata sanatoasa inseamna o alimentatie sanatoasa. Oricat s-ar bate moneda pe aspectul alimentatiei, niciodata nu e prea mult. Este intr-adevar un factor primordial, de care depinde o viata sanatoasa.

Incearca sa mananci legume proaspete, colorate intens, cu frunze verzi. Adauga seminte, nuci, fructe pentru a mai completa lista.

Referitor la proteinele, pe care nu le poti neglija, conform cercetarilor, alege peste si carne slaba. Incearca sa renunti la zahar si cofeina! In ceea ce priveste dimensiunea portiilor, trebuie spus ca cu cat acestea sunt mai mici, cu atat mai bine. Studiile au aratat ca reducerea aportului zilnic de calorii cu 25% prelungeste viata cu o suma egala de timp.

Fii cat se poate de activ!

Expertii au demonstrat ca oamenii activi puncteaza mai mult in cartea vietii. Daca-ti place sala de sport, inscrie-te pentru un program care iti convine. Nu numai ca vei fi mai sanatos, dar te vei simti mai tanar si iti vei prelungi viata. Prin urmare, plimba-te, danseaza, alearga, desi poate ca ai iesit la pensie.

Tine stresul in frau!

Gestionarea eficienta a stresului te va ajuta sa scapi de un ucigas tacut. Invata tehnici, metode care rezoneaza cu tine. Incearca sa desenezi, sa scrii, ia-ti un animal de companie. Potrivit expertilor, animalele dezvolta emotii binefacatoare starii de sanatate.

Fii prietenos!

Toti cei care au prieteni traiesc mai mult si sunt mai fericiti. Specialistii sunt de parere ca izolarea duce la depresie, care sigur trebuie evitata daca vrei sa-ti fie bine. Exploreaza-ti hobby-urile si si socializeaza intr-un cerc implicat in activitati similare.

Imbratiseaza o religie!

Spiritualitatea si credinta pot sa determine o viata mai lunga si mai implinita. Stai departe de televizor si mai ales de stirile proaste sau de filmele cu crime. Acest timp foloseste-l pentru dezvoltarea ta spirituala.

Vei deborda de energie pozitiva, de care vor beneficia si cei din jurul tau.

Incearca sa dormi bine!

Somnul este un aspect care nu trebuie neglijat deloc. Important e sa reincarci creierul, ca si intreg sistemul printr-un somn bun. Organizeaza-ti o noapte perfecta de somn, pentru a fi sigur ca te vei odihni cum trebuie.

Tine-ti in frau viciile!

Elimina din lista fumatul si consumul de alcool in exces. In cazul in care vei reusi sa le scoti din ecuatie, cu certitudine vei adauga ani buni la contorul vietii. Daca ai nevoie de ajutor pentru a renunta la dependenta, nu ezita si apeleaza la un specialist!

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum scapam de stres si putem trai mai mult?

Lasă un răspuns