Cancer de san – tratament naturistUn comentariu

Publicat in:
Etichete: cancer de san, cancer la san, compozitie, drobusor, frunze, icter, Tratament, tratament naturist

Drobusorul reprezinta o planta care apartine familiei Brassicaceae. Aceasta planta are inaltimea de pana la 1,3 m si are florile mici, de culoare galbena, cu patru petale. Aceasta planta se poate intalni in tara noastra in zonele pietroase sau in cele deluroase.

Expertii in domeniul fitoterapiei sustin ca numai frunzele drobusorului sunt valoroase, iar radacinile acestei plante nu se colecteaza, deoarece se doreste protejarea speciei.

Cancer la san - tratament naturist

Cancer la san - tratament naturist

In scopul valorificarii fitoterapeutice a plantei se recolteaza frunzele la inceputul verii, in lunile iunie si in iulie. De asemenea, in fitoterapie se utilizeaza tinctura obtinuta din frunzele proaspete.

In popor, se foloseau in vechime frunzele proaspete, ca remediu antiscorbutic si ca adjuvant in tratamentul icterului si al edemului. Potrivit specialistilor, prin fermentarea frunzelor de drobusor se obtine un pigment albastru, care se poate folosi la vopsit.

Proprietatile terapeutice ale drobusorului?

Expertii sustin ca in compozitia acestei plante se afla un glicozid denumit glucobrasicina, care are proprietati anticancerigene. Mai multe teste clinice efectuate in Marea Britanie au aratat faptul ca efectele extractelor de „Isatis tinctoria” sunt favorabile la pacientele cu cancer la san.

Expertii recomanda folosirea extractelor de drobusor ca si medicament preventiv anticanceros, mai ales de catre femeile cu risc ereditar pentru cancerul la san.

De asemenea, aceasta planta mai are si calitati imunitare, antibacteriene si antivirale.

In urma unor teste, s-a aratat faptul ca drobusorul are o actiune antibiotica asupra unor germeni ca: streptococul hemolitic, Bacillus subtilis, Bacillus typhi, Bacillus paratyphi, Esterichia coli, Shigella dysenteriae si Salmonella enteritidis.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cancer de san – tratament naturist

Un comentariu

  1. Soare Adriana-Mihaela

    Cat costa tratamentu ptr cancer la san?

Lasă un răspuns