Ungurasul, planta medicinala cu efecte benefice asupra afectiunilor inimii0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni, ceai, decoct, inima, planta, unguras, vechime

Ungurasul reprezinta o planta medicinala, care are numeroase efecte de vindecare naturista a unor afectiuni precum tuberculoza si malaria.

Ungurasul

Ungurasul

Ungurasul face parte din familia Lamiaceae si are o inaltime de 25-45 cm, cu frunzele perechi si flori de culoare alba. Aceasta planta infloreste in intervalul iunie-septembrie si creste prin locurile de la marginea unor drumuri din tara noastra.

In popor, ungurasul mai este cunoscut ca si catusnica, voronic, unsuroasa, smeita, baltura sau voronica.

Afectiuni tratate cu unguras

Aceasta planta este recomandata in tratarea afectiunilor inimii, vezicii biliare, cailor respiratorii, ficatului, colecistitelor, calmarea starilor de spasm, palpitatiilor si aritmiilor.

Are capacitatea de a regla pulsatiile cardiace si de a stimula pofta de mancare, precum si de a influenta pozitiv aritmia cardiaca, deoarece contine azotat de potasiu si colina, substante cu efecte benefice in acest sens.

In vechime, ungurasul s-a folosit ca si remediu natural pentru tratarea afectiunilor ficatului, durerilor de rinichi, durerilor de cap, ametelilor si stimularea poftei de mancare.

Cateva tratamente naturale

Potrivit expertilor in fitoterapie, ceaiul de unguras este folosit ca si tratament pentru stimularea poftei de mancare, vindecarea tusei, guturaiului, astmului, bronsitei cronice, febrei si colecistitei.

Specialistii recomanda sa se consume cate o lingura de ceai, inainte cu circa 30 de minute de fiecare masa a zilei.

De asemenea, in cazul in care suferiti de rani sau afectiuni ale pielii, se recomanda efectuarea unor bai si aplicarea unor comprese din ceai preparat din aceasta planta.

Expertii mai spun ca in tratarea afectiunilor de mai sus se poate folosi si pulberea de unguras, care se poate obtine prin uscarea si apoi faramitarea partilor aeriene ale plantei. Conform specialistilor, aceasta pulbere este un remediu natural eficicent in combaterea bolilor.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Ungurasul, planta medicinala cu efecte benefice asupra afectiunilor inimii

Lasă un răspuns