Troscotul, remediu natural0 Comments

Publicat in:
Etichete: bai, ceai, ceai de troscot, decoct, natural, reumatism, Tratament, troscot

Troscotul este o planta medicinala care a fost apreciata inca de milenii pentru efectele sale terapeutice in tratarea unor numeroase afectiuni.

Troscotul face parte din familia Polygonaceae si mai este cunoscuta sub numele de hericica, iarba gainilor, troscova sau troscotel.

Troscot

Troscot

Aceasta planta are o tulpina cu frunze mici, de culoare alb-roz sau verzui, iar fructul este o achenea. Planta traieste in multe zone din Romania si infloreste din mai si pana in septembrie.

Afectiuni tratate cu troscot

Expertii spun ca pentru tratamente medicinale se recolteaza partile aeriene ale troscotului. Aceasta planta are capacitati de astringent, remineralizant, cicatrizant, tonic-aperitiv si diuretic.

In vechime, troscotul era folosit pentru cei suferinzi de tuberculoza si holera, insa si pentru tratarea afectiunilor renale.

Pentru tratarea diareei si a hemoroizilor se floseste ceaiul de troscot, iar pentru cei bolnavi de reumatism se fac bai cu tulpini de troscot.

Ceaiul de troscot are efecte benefice asupra diabetului

Potrivit fitoterapeutilor, troscotul este considerat un remediu natural pentru tratarea insuficientei cardiace, hemoroizilor, tulburarilor menstruale, hemoragiilor, anorexiei, hemoragiilor uterine si a ranilor.

Aceasta planta poate trata si diabetul zaharat in combinatie cu alte plante.

Ceaiul de troscot

Conform opiniei specialistilor, ceaiul de troscot trebuie sa se consume in fiecare zi, cate doua-trei cani pentru tratarea reumatismului, afectiunilor renale, afectiunilor respiratorii si ulcerului gastric.

De asemenea, sucul care se obtine prin stoarcerea frunzelor de troscot este foarte util pentru tratarea plagilor, prin ungerea ranii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Troscotul, remediu natural

Lasă un răspuns