Dieta anticelulita0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimentatie, alimente celulita, cauzele celulitei, celulita, despre celulita, dieta anticelulita, dieta pentru celulita, tratamentul celulitei

Aproape toate femeile au celulita (chiar si modelele filiforme de pe podium), dar cine spune ca trebuie sa acceptam ideea si sa ne conformam fara o lupta asidua? Desi nu s-a descoperit inca un tratament miraculos care sa te scape de ea, toti expertii si esteticienii cu care am vorbit pana acum despre aceasta problema au fost de acord asupra unui lucru: pentru a trata celulita trebuie sa descoperi cauza.

La fel ca si alte „bucurii” ale vietii cu care ne confruntam noi, femeile (PMS, menstruatie), celulita este cauzata de hormoni. Inca nu este foarte clar procesul prin care hormonii ajung sa creeze aspectul de coaja de portocala, dar se stie ca suntem predispuse sa depozitam grasime pe coapse, fese si solduri. Hormonii au un efect ne­gativ asupra fibrelor de colagen care inconjoara aceste celule grase, pentru ca le ingroasa si si le imping spre su­pra­fata pielii, cauzand aspectul neplacut.

Dieta anticelulita

Dieta anticelulita

Acest lucru afec­­teaza si microcirculatia, astfel incat nutrientii ajung la pie­le in cantitate mai mica, determinand o slabire a elasti­ci­ta­tii si fermitatii ei. Rezultatul: pielea fiind slabita, celulele de grasime sunt impinse si mai mult spre suprafata, cauzand o celulita foarte vizibila. Dar sa nu devii confuza cu atata vor­ba­rie despre celulele de grasime, pentru ca nu au nici o legatura cu kilogramele pe care le ai. De fapt, celulele pe care le vezi cand strangi putin pielea nu sunt celulele de gra­­­sime asociate cu cresterea in greutate, pentru ca acestea sunt situate mult mai adanc in dermis. Vorbim despre ce­lu­lele care se comporta ca un fel de captuseala a pielii.

Din aceasta cauza, celulita poate fi vizibila chiar si la o per­soana foarte slaba, care are o cantitate minima de grasime, dar o piele foarte slabita si lipsita de fermitate. In ace­lasi timp, celulita poate fi mai putin vizi­bila, de exemplu, pe o femeie supraponderala, care in mod sigur are dep­o­zite mari de grasime, dar cu o piele mai groasa, mai san­a­toasa si mai ferma. Acest fapt explica si de ce liposuctia te ajuta sa scapi de o cantitate mare de grasime, dar nu te ajuta deloc cu celulita.

Ultima generatie de cre­me anticelulitice ajuta la estomparea aspectului de coaja de portocala pentru ca, la fel ca si cremele pentru ingrijirea tenului, contin o multime de ingrediente active care stimuleaza productia de colagen, iar pielea devine mai elastica. In plus, simplul fapt ca te masezi cu aceste creme zilnic imbunatateste circulatia la nivelul pielii. Dar fii selectiva cand iti achizitionezi astfel de produse! Mai exact, daca esti subtirica, alege creme pentru fermitatea pielii in locul celor care ard grasimile.

Acum ca ne este clara cauza aparitiei celulitei, putem spune ca lucrul cel mai important pentru a ajuta la ameliorarea ei este tratarea pielii. Cand ea este sanatoasa si ferma, celulele grase sunt impinse la locul lor, iar celulita este mai putin vizibila. Deci, cum tratam pielea? „Simplu”, spune dr. Murad, „printr-o dieta adecvata si suplimente nutritive care ajuta la intarirea si tratarea peretilor celulelor si a tesutului conjunctiv pentru a putea men­tine apa (si nivelul de hidratare) si functionalitatea lor.” Peretii celulelor noastre sunt construiti din lecitina, lipide si alte elemente.

Dermisul contine colagen si elastin, care provin din aminoacizi si acid hialuronic, care la randul lor se formeaza din gluco­za­mina. Dar sa lasam teoria si sa ne intoarcem la remedii concrete. Dieta anticelulitica propusa de Dr. Murad nu are nici o legatura cu scaderea in greutate si nu va trebui sa te abtii de la felurile de mancare care iti plac. Trebuie doar sa introduci in dieta zilnica o varietate de mancaruri care ajuta la repararea pielii si implicit, la o vizibilitate redusa a celulitei. Adica, vei sca­pa de celulita mancand!

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Dieta anticelulita

Lasă un răspuns