De ce nu este bine sa mancati covrigei intre mesele principale?0 Comments

Publicat in:
Etichete: calorii, covrigei, experti, mese principale, nutrienti

Majoritatea oamenilor au tendinta sa rontaie cate ceva inainte de a sosi ora pranzului sau a cinei. Covirgeii si chipsurile sunt la loc de cinste, insa nutritionistii atrag atentia ca acestia nu aduc niciun aport nutritiv corpului. Incercati mai bine sa va reorientati catre cateva fructe, nuci, alune de padure sau seminte.

Covrigei intre mese

Covrigei intre mese

In cazul in care acestia mai sunt si aromati, sa ne abtinem este aproape imposibil, spun specialistii. Cei cu scortisoara, cu zahar, cu vanilie, cu nuca, picanti sau cu miere sau doar sarati, covrigeii sunt buni pentru ca ne satisfac pofta de a manca ceva intre mese.

Potrivit expertilor, unii covrigei ne pot induce in eroare cu un continut caloric redus, facandu-ne sa uitam ca lipsa nutrientilor e un defect destul de important, mai ales ca avem nevoie de fibre si proteine ca sa functionam corect.

Cei care se comercializeaza in supermarket-uri ori prea densi in carbohidrati si sodiu, ori foarte savurosi, dar extrem de nesanatosi printr-un supliment de creme sau sosuri inspirat alese ca sa ne fie greu sa-i refuzam.

Potrivit specialistilor, valoarea nutritiva a acestora este nula. Acestia nu au nici substante hranitoare, nici vitamine, ci practic, ii consumam numai pentru gustul lor.

Covrigeii sunt saraci in proteine

Covrigeii sunt saraci in proteine. Iar nivelul nostru energetic depinde de proteinele consumate. Daca vrem sa ne controlam greutatea, ideal este sa alegem alimente care sa ne potoleasca foamea pentru un timp mai indelungat si nu covrigei care ne creeaza dependenta pana ii terminam.

Si asta fara sa ne aducem vreun folos din niciun punct de vedere, mai ales al sanatatii.

In plus, covrigeii sunt saraci in carbohidrati, dar si in fibre, mai ales ca o portie are numai 0,9 g. O alegere buna ar fi alimentele bogate in glucide complexe, iar nu in carbohidratii simpli ai covrigeilor.

Covrigeii sunt saraci in vitamine si minerale. Exista si unele marci care se lauda cu minerale esentiale si vitamine , insa si acestea reprezinta doar infime procente din necesarul zilnic. In plus, continutul de sare este suficient de semnificativ.

Expertii sugereaza faptul ca aportul de sare nu trebuie sa depaseasca 2399 mg pe zi. Iar o singura portie de covrigei are 285-485 mg, ceea ce reprezinta aproximativ 13-22% din necesarul zilnic.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

De ce nu este bine sa mancati covrigei intre mesele principale?

Lasă un răspuns