Petalele de trandafir – Beneficii0 Comments

Publicat in:
Etichete: amestec, astm, calitati, ceai, petale, răceală, trandafir

Trandafirul este originar din Asia si creste si in Orientul Apropiat, dar si in zona estica a Marii Mediterane. Pana in acest moment, in intreaga lume traiesc cam 30.000 de specii.

Petale de trandafir - tratament

Petale de trandafir - tratament

Ce contin petalele de trandafir

Petalele de trandafir contin ulei eteric, coloranti antocianici, derivati flavonici, taninuri, acizi organici, vitamine: A, B2, C, K, PP. In plus, aceste petale contin saruri minerale, potasiu, fier, calciu, magneziu.

Trandafirul este o planta care are o utilizare deosebita in tratarea unor afectiuni in cadrul medicinei naturiste.

Potrivit fitoterapeutilor, pentru scopuri medicinale se pot utiliza petalele trandafirilor, care au un rol dezinfectant, antiinflamator, antiseptic si astringent. In plus, ceaiul din petale de trandafir trateaza cu succes diareea cronica, raceala si gripa.

In vechime, apa de trandafiri se folosea pentru tratarea unor dureri de inima. In plus, petalele de trandafir fierte cu pelin erau utilizate la vindecarea durerilor de stomac.

Afectiuni tratate cu trandafir

Trandafirul poate trata cu succes astmul bronsic, bronsita, laringita, tuberculoza pulmonara si afectiuni ale aparatului digestiv precum: diaree cronica, dizenterie, dureri de stomac, hemoragii interne si hemoroizi.

Petalele de trandafir trateaza ochii obositi

Este utilizat pentru tratarea unor afectiuni cardiace, precum angina pectorala, dar si a unor afectiuni oculare: iritatii ale ochilor, ochi obositi sau inflamatii ale pleoapelor.

Astm bronsic, raceala si diaree

In cazul in care suferiti de diaree, raceala sau astm bronsic, expertii recomanda o infuzie din 2 lingurite de petale proaspete si zdrobite sau o lingurita de petale uscate la 200 ml de apa clocotita. Acest amestec se va lasa acoperit timp de un sfert de ora pentru infuzare, se indulceste si se consuma circa 3 cani zilnic, dupa mesele principale.

Dureri gastrointestinale si de inima

Expertii mai sustin ca apa de distilare, care se obtine dupa separarea uleiului eteric, se amesteca cu o infuzie de pelin alb si se foloseste pentru tratarea unor dureri de inima si a durerilor gastrointestinale.

Afectiunile cailor respiratorii

Pentru tratarea unor afectiuni ale cailor respiratorii, se foloseste un macerat obtinut din din 100 g de petale proaspete, tocate marunt, la care se adauga 150 g de miere de tei. Acestea se amesteca intr-un vas si se lasa la macerat pentru o perioada de 5 zile.

Expertii sustin ca acest amestec se va consuma cate o lingurita dimineata si seara, pentru tratarea astmului sau bronsectaziei.

Atentie, pentru ca acest amestec nu trebuie pastrat la temperatura camerei mai mult de 3 zile, deoarece devine toxic!

Pasta de petale de trandafiri, buna pentru afectiunile gatului

Daca aveti probleme cu diverse afte care apar in zona gurii sau cu amigdalite, faringite, trebuie spus ca pasta de trandafiri este foarte buna. Aceasta se prepara din 10 g de petale proaspete amestecate in circa 20 ml de apa de roze si 60 g de zahar si in jur de 5 g de glicerina.

Petalele se amesteca cu glicerina, zaharul si se obtine o pasta omogena, care se consuma de 3 ori pe zi pentru tratarea afectiunilor de mai sus. In cazul diareei cronice sau afectiunilor gatului, se poate prepara o miere de trandafiri din 100 g de petale si 500 ml de alcool 60°.

Acest amestec se va lasa la macerat timp de 24 ore, se preseaza si se strecoara.

Va trebui sa adaugati circa 900 g de miere de albine si 100 g de glicerina pentru a obtine o cantitate suficienta. Amestecul se foloseste atunci cand suferiti de diaree cronica, pentru bai ale sezutului.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Petalele de trandafir – Beneficii

Lasă un răspuns