Podbalul, planta care se foloseste pentru tratarea astmului bronsic0 Comments

Publicat in:
Etichete: astm bronşic, fitoterapie, infuzie, planta, podbal, ten

Podbalul reprezinta o planta care creste in Romania in locurile calcaroase si uscate si care are o radacina carnoasa. Florile acestei plante sunt de culoare galbena, iar frunzele sunt rosiatice, inalte de 5-15 cm.

Podbalul

Podbalul

Podbalul infloreste in tara noastra din luna martie pana in mai, iar de la aceasta planta se utilizeaza in scopuri terapeutice frunzele fara petiol si inflorescentele fara peduncul. Expertii in domeniul fitoterapiei sustin ca planta aceasta se recomanda pentru tratarea unor dischinezii biliare insotite de tulburari dispeptice, dar si ca adjuvant in tratarea astmului bronsic.

Ce contine

Podbalul contine mucilagii, inulina, tanin, substante minerale si amare – nitrat de potasiu si compusi ai zincului. Are capacitati diuretice, emoliente si usor antispastice, spun specialistii.

Infuzie si decoct

Daca va intereseaza sa va preparati o infuzie si un decoct, trebuie sa folositi circa 2-3 ceaiuri pe zi sau cate o lingura la 2-3 ore in dischinezii biliare insotite de usoare tulburari dispeptice.

Beneficii podbal

Potrivit specialistilor, aceasta planta reprezinta un tonic datorita substantelor amare si ca adjuvant in tratarea astmului bronsic. Este buna si pentru tratarea unor afectiuni ca reumatismul sau tusea convulsiva.

Pentru o infuzie contra astmului bronsic, aveti nevoie de 2-3 linguri flori sau frunze de podbal la o cana de apa. Acest amestec se va consuma cate o lingura la circa 2-3 ore. In cazul in care vreti sa va tratati de bronsita, va trebui sa faceti infuzie din 2-3 linguri la o cana de apa. Trebuie sa consumati amestecul la aproximativ 2-3 ore.

Planta se mai utilizeaza si pentru tratarea unor tenuri grase, seboreice. In acest caz, se folosesc comprese calde cu infuzii din o lingura flori de podbal la 100 ml apa, mai spun expertii in domeniu.

Pentru laringita se poate face infuzie din 2-3 linguri flori si frunze la o cana de apa, se indulceste cu miere si se bea treptat in cursul unei zile.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Podbalul, planta care se foloseste pentru tratarea astmului bronsic

Lasă un răspuns