Cum influenteaza anatomia corpului starea de sanatate?0 Comments

Publicat in:
Etichete: anatomie, corp, forma, imc, inaltime, indice, para, stare de sanatate

Oamenii care au corpul in forma de para sunt mai sanatosi fata de cei care au siluete in forma de mar. Aceasta este concluzia expertilor care au luat parte la realizarea unui studiu in Marea Britanie.

Anatomie si sanatate

Anatomie si sanatate

Cercetatorii au observat ca cei care au un posterior mare, insa o talie mai mica sunt mai sanatosi decat persoanele implinite in jurul taliei fata de solduri. Margaret Ashwell, fost consilier al Guvernului britanic, a colaborat cu un nutritionist de la Oxford Brookes University.

Echipa de savanti a studiat zeci de cercetari despre metodele de evaluare a starii de sanatate in functie de semnalmentele anatomice ale oamenilor. Potrivit specialistilor, concluziile studiului pot determina disparitia folosirii Indicelui de Masa Corporala (IMC). Acest indice reprezinta de fapt o formula matematica care calculeaza inaltimea in functie de greutatea corpului. El nu diferentiaza intre grasime si muschi, prin urmare multi sportivi sunt automat inclusi in categoria persoanelor obeze.

Circumferinta taliei

Expertii sustin ca un indicator pentru masurarea starii de sanatate este reprezentat de circumferinta taliei, mai ales ca grasimile din zona stomacului sunt deosebit de daunatoare: produc derivati chimici nocivi si se afla mai aproape de organele vitale din corp in comparatie cu grasimile de pe fese sau coapse.

Medicul Margaret Ashwell spune ca solutia este reprezentata de corelarea circumferintei taliei cu inaltimea persoanelor.

Cercetarea a analizat datele unor studii anterioare, realizate pe un esantion de 300.000 de femei si barbati din toata lumea.

Expertii au constatat ca o corelare a circumferintei taliei cu inaltimea reprezinta un indicator mai bun pentru starea de sanatate decat IMC si circumferinta taliei. Acestia sustin ca oamenii ar trebui sa isi mentina circumferinta taliei la o dimensiune ce reprezinta cel mult jumatate din inaltime.

In cazul in care, de pilda, o femeie are o inaltime de 162 de centimetri, ea ar trebui sa aiba o talie de cel mult 81 centimetri. La barbati, daca unul are 177 centimetri inaltime, pentru a fi sanatos trebuie sa aiba o talie de cel mult 88 centimetri.

Expertul Margaret Ashwell sustine ca prin aceasta metoda se pot detecta mai repede decat prin intermediul IMC potentialele maladii care ar putea sa afecteze oamenii in viitor.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum influenteaza anatomia corpului starea de sanatate?

Lasă un răspuns