La ce este bun ceaiul de podbal0 Comments

Publicat in:
Etichete: astm, beneficii, bronsita, ceai, ceai de podbal, comprese, frunze, podbal

Podbalul sau „Tussilago farfara” reprezinta o planta care creste in Romania si ale carei frunze si flori au numeroase calitati terapeutice.

Expertii in domeniul fitoterapiei sustin ca podbalul poate vindeca afectiuni precum tusea, dar si probleme ale mucoaselor.

Ceai de podbal

Ceai de podbal

Inca din vechime, aceasta planta s-a folosite in mod terapeutic pentru vindecarea reumatismului prin intermediul bailor la care se adaugau frunze de podbal.

De asemenea, frunzele de podbal erau utilizate pentru vindecarea ranilor prin aplicarea unor comprese. Potrivit specialistilor, podbalul are numeroase calitati terapeutice fiind un excelent expectorant, inflamator, diuretic si emolient.

Ceaiul de podbal are rolul de a fluidifica secretiilor bronhice, astfel incat este foarte utilizat pentru vindecarea tusei, afectiunilor urinare, a bronsitei si laringitei.

Conform fitoterapeutilor, compresele din frunze de podbal pot sa trateze cu succes reumatismul la varste inaintate si durerile articulare.

Sucul de frunze de podbal, bun pentru combaterea efectelor nocive ale fumatului

Daca suferiti de astm, bronsita, tuse sau afectiuni ale cailor urinare, expertii in domeniu recomanda sa se consume cate 3 cani zilnic, inainte de fiecare masa principala.

Trebuie spus ca sucul care se prepara din frunzele proaspete de podbal se recomanda persoanelor care fumeaza, deoarece are capacitatea de a trata afectiunile bronhiilor.

In plus, in cazul in care suferiti de boli de plamani sau de gripa, trebuie sa va preparati un sirop de podbal, care se obtine prin macerarea frunzelor acestei plante si care reprezinta un remediu excelent in tratarea acestor afectiuni.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

La ce este bun ceaiul de podbal

Lasă un răspuns