Narcisa galbena, utila pentru a combate afectiunea Alzheimer0 Comments

Publicat in:
Etichete: Alzheimer, compus, efecte, medici, narcis agalbena, savanti, teste

In Romania cresc mai multe plante care contin anumiti compusi, cu efecte foarte benefice asupra combaterii unor afectiuni care pana acum nu si-au gasit solutionarea pe cale medicala. Una dintre plantele care are uimitoare astfel de capacitati terapeutice este narcisa galbena, o planta care creste si in tara noastra si se mai numeste si ghiocelul de gradina sau caprina.

Narcisa galbena

Narcisa galbena

Potrivit expertilor in fitoterapie, de la aceasta planta se folosesc numai petalele. In urma unor cercetari s-a observat ca bulbii de narcisa galbena sunt deosebit de toxici in cazul in care nu au fost administrati in mod necorespunzator.

La ce este buna narcisa galbena

Ca urmare a calitatilor sale de sedativ, emolient, antiseptic si dezinfectant, narcisa galbena se foloseste pentru tratarea starilor de nervozitate, de neliniste, tusei. In plus, narcisa galbena este folositoare pentru a efectua o cura impotriva diareei.

Expertii sustin ca in scopul tratarii acestor afectiuni, se poate administrata o infuzie facuta din petale de narcisa galbena.

De asemenea, trebuie sa stiti ca daca narcisa galbena va fi combinata si cu o alta planta medicinala, puterea sa de vindecare se majoreaza tot mai mult, spun specialistii in fitoterapie.

Narcisa galbena se mai poate administra sub forma de sirop, care se poate prepara din petalele acestei plante si din miere. Amestecul se lasa la macerat pentru un interval de circa 2 luni de zile, la loc intunecat si racoros si se consuma mai apoi in cure, la indicatia unui specialist.

Studii complexe pentru tratamentul Alzheimerului

In urma unor studii complexe, s-a constatat ca narcisa galbena are calitatile unui medicament posibil pentru Alzheimer. Deocamdata, insa oamenii de stiinta inca studiaza efectele acestei plante asupra corpului uman.

Acum se mai fac teste pentru a vedea daca narcisa galbena se poate cultiva pentru a produce un compus utilizat pentru combaterea bolii Alzheimer.

Cercetatorii sustin ca aceasta substanta se numeste galantamina si a fost obtinuta cu ceva timp in urma din mai multe plante salbatice. Conform opiniei savantilor, acest compus are rolul de a incetini evolutia negativa a bolii.

Cercetatorii spun ca galantamina a fost extrasa din ghiocei la inceput si era produsa printr-un proces sintetic in laborator.

Acum insa, s-a ajuns la concluzia ca e posibil ca acest tratament sa poata fi imbunatatit si sa aiba efecte mult mai benefice asupra pacientului care sufera de aceasta afectiune.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Narcisa galbena, utila pentru a combate afectiunea Alzheimer

Lasă un răspuns