Leurda, remediu pentru bolile de piele0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni, boli, boli de piele, frunze, infuzie, infzuie, leurda, Tratament, vin

Leurda este o planta care creste in tara noastra si se mai numeste si ai-de-padure, ai-salbatic, aiuti, aliu de iunie, leoarda.

Leurda

Leurda

Leurda e o planta care traieste in zona de campie umeda, in paduri de foioase si alpine. Frunzele leurdei rasar in lunile aprilie si mai, uneori chiar mai devreme. Expertii sustin ca frunzele tinere ale acestei plante se aduna in aprilie si mai, deci inainte de inflorire, iar bulbii la sfirsitul verii si mai ales toamna.

Beneficii leurda

Potrivit specialistilor in fitoterapie, aceasta planta este considerata un puternic detoxifiant, iar de la ea se folosesc frunzele. Printre afectiunile pentru care se recomanda se afla hipertensiunea arteriala, ateroscleroza, diaree acuta si cronica, balonari si colici, tuberculoza pulmonara si constipatie.

Leurda pentru uz extern

In caz de uz extern, leurda este buna pentru scrofuloza si tratarea ranilor. Planta mai este indicata in curele depurative de primavara si ofera un bun remediu pentru bolile cronice de piele.

Leurda se prepara sub forma de condiment. In acest caz, frunzele proaspete de leurda trebuie sa fie maruntite si se presara pe paine, in supe, sosuri, salate si mancaruri cu carne.

Tinctura de leurda

Daca va intereseaza sa va faceti tinctura, trebuie sa taiati frunzele de leurda sau bulbii cat mai marunt, apoi se introduc intr-o sticla si se va turna peste ele un rachiu de 38-40 %.

Se va lasa circa 2 saptamani la soare, iar din acest amestec se vor lua mai apoi de 4 ori pe zi cate 10-15 picaturi in putina apa. Daca vreti sa va faceti vin din leurda, trebuie sa luati un pumn de frunze taiate marunt, se lasa sa dea citeva clocote in 1 litru de vin alb.

Acesta se va indulci dupa gust cu miere sau sirop si se bea din acest vin peste zi, inghititura dupa inghititura.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Leurda, remediu pentru bolile de piele

Lasă un răspuns