Cu ce fel de probleme de sanatate ne putem confrunta in concediu?0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiune, Afectiuni in concediu, avion, boala, concediu, migrena, vacanta

Corpul uman are diferite reactii in clipa cand se schimba rutina cu care este obisnuit in fiecare zi. De accea, atunci cand plecati in concediu, asteptati-va la diferite reactii ale organismului de tipul unor afectiuni mai usoare.

Afectiuni in concediu

Afectiuni in concediu

Durerile de dinti

Potrivit dailymail.co.uk, in cadrul unui concediu pot sa apara probleme cum ar fi dureri de dinti. De pilda, expertii sustin ca daca veti calatori cu avionul trebuie sa stiti ca din cauza unor schimbari de altitudine, mai multe pungi cu aer se acumuleaza in interiorul plombelor sau in carii.

„Acest aer are o presiune diferita de cea a cabinei avionului, ceea ce provoaca durere”, a explicat Luke Cascarini, chirurg la BMI The Sloane Hospital.

De asemenea, persoanele care pleaca in concediu ar trebuie sa stie ca este necesar sa efectueze un control stomatologic inainte de plecare.

Tranzit intestinal

Tot zborul cu avionul, in cazul in care este mai lung, poate incetini tranzitul intestinal, iar acest fenomen determina aparitia constipatiei. Expertii va recomanda sa va alimentati moderat si sa alegeti fibre, fructe si legume, precum si sa evitati consumul de alcool.

Glicemia

In Olanda, savantii au descoperit ca o persoana din 30 se imbolnaveste imediat ce inceteaza sa mai munceasca si incep sa se relaxeze. Expertii sustin ca o explicatie ar fi ca organismul uman produce constant hormoni ai stresului, cum ar fi adrenalina, care combate infectiile in perioadele de activitate intensa.

Asadar, in momentul in care ne relaxam, devenim vulnerabili la virusurile si bacteriile din mediul inconjurator. Daca mergeti intr-o zona cu temperaturi ridicate si sunteti cumva suferind de diabet, trebuie spus ca aveti un risc mai crescut de hipoglicemie, care este cauzata de scaderea nivelului de zahar din sange.

Potrivit sursei citate, profesionistii va recomanda sa observati atent glicemia, daca temperatura depaseste 25 de grade Celsius.

Migrene

Mai trebuie spus ca, daca afara este cald, ati putea sa suferiti de migrene. Expertii sustin ca explicatia acestui fenomen este ca presiunea crescuta asociata cu temperaturile mari deregleaza hipotalamusul, acea regiune a creierului care actioneaza ca un termostat natural al organismului.

Incercati sa va asezati in partea cea mai stabila a avionului, adica in zona unde sunt situate aripile, rezervati locuri in mijlocul vaporului si stati pe locul din fata al masinii, daca plecati in vacanta si vreti sa nu aveti probleme.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cu ce fel de probleme de sanatate ne putem confrunta in concediu?

Lasă un răspuns