Dantura la varstnici – Cum se ingrijeste?0 Comments

Publicat in:
Etichete: dantura, medic, periuta, placa dentara, stomatolog, varstnici

Pentru persoanele care au o varsta mai inaintata, igiena cavitatii bucale trebuie sa fie facuta cu multa grija, mai ales ca pot sa se manifeste probleme ale gingiilor sau ale placii dentare. Expertii spun ca placa dentara contine dinti falsi si poate inlocui toata dantura sau numai o parte din aceasta.

Ingrijirea dintilor la batrani

Ingrijirea dintilor la batrani

Medicii sustin ca in cazul in care aveti o varsta mai inaintata, placa dentara trebuie ingrijita la fel cum v-ati ingriji dantura naturala. Este important sa va periati gingiile, limba si cerul gurii cu o periuta de dinti moale, recomanda stomatologii.

Recomandarea specialistilor este aceea de a o depozita peste noapte in lichidul de curatare a placii dentare si sa o inlocuiti cu alta noua, odata la 5 ani, pentru ca aceasta se va uza in timp.

Este bine sa va obisnuiti sa o curatati zilnic si sa indepartati resturile de mancare. In acest sens, este recomandat sa umeziti periuta de dinti si sa periati cu o lotiune speciala pentru placa de dinti.

Pentru aceasta operatiune se poate utiliza si sapun de maini, dar nu ar fi bine sa folositi detergent de menaj.

Recomandarea specialistilor este aceea de a va uita cu atentie inainte de a pune placa dentara si sa lasati gingiile inflamate sa se vindece inainte de a va aseza placa dentara. Apelati la medicul stomatolog, in cazul in care inflamatia nu dispare in cateva zile.

Protejati-va gingiile!

Trebuie spus ca odata cu varsta, cavitatea bucala se va vindeca mai incet si are nevoie de timp dupa urmele de frecare din perioada purtarii protezei dentare.

Expertii spun ca acomodarea cu o placa dentara se face in timp, dar in cazul in care va face probleme, luati legatura cu un medicul stomatolog. Pentru varstnici este recomandata perierea cu atentie a dintilor, mai ales daca acestia sufera de artrita si nu pot tine cu usurinta periuta de dinti.

Daca va dor mainile sau va simtiti slabiti, puteti infasura manerul periutei de dinti intr-un bandaj adeziv sau sa introduceti manerul periutei de dinti printr-o minge facuta din spuma.

Puteti cumpara periute de dinti special concepute sau un recipient pentru pasta de dinti.

Pentru a va proteja gingiile si a le mentine sanatoase, trebuie sa stiti ca periajul dentar trebuie realizat cu o pasta de dinti cu fluor de doua ori pe zi. In plus, expertii recomanda efectuarea unui control stomatologic odata la fiecare 6 luni.

Trebuie sa consumati cat mai multe alimente cu multe fibre, fructe si legume si putine grasimi saturate si sodiu.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Dantura la varstnici – Cum se ingrijeste?

Lasă un răspuns