Alegerea implantului dentar2 comentarii

Publicat in:
Etichete: dinti, implant dentar, implantul dentar, medici, recomandari, stomatolog

Multe persoane au probleme cu dantura si ajung pana la urma sa se adreseze unui medic stomatolog specializat pe domeniul chirurgiei dentare.

Implantologia reprezinta o ramura a chirurgiei dentare. Conform expertilor citati de Care2.com, in situatia pierderii unuia sau a mai multor dinti, cea mai buna optiune o reprezinta implantul dentar.

Implantul dentar

Implantul dentar

Specialistii sustin ca tipul de implant trebuie sa fie ales in functie de necesitatile pacientilor, de starea osului fiecarui pacient si de zona care necesita implant dentar.

Medicul stomatolog este cel care stabileste modelul de implant recomandat. Expertii spun ca implantul dentar are multe avantaje, dar ca si orice interventie chirurgicala, are si contraindicatii.

De pilda, in aceasta situatie, principalele limite sunt atribuite calitatii osului sau depind de starea generala de sanatate a pacientului.

Medicii mai afirma ca printre avantajele implantului dentar se numara senzatia de dinte natural, masticatia asemanatoare cu a dintilor naturali, durabilitatea si confortul.

Igiena orala, foarte importanta pentru un implant dentar!

Expertii spun ca implanturile dentare nu necesita afectarea dintilor vecini, acestia ramanand intacti si astfel optimizand igiena orala.

In plus, trebuie sa stiti ca implantul dentar nu se cariaza, insa are nevoie de o igiena orala foarte buna pentru a nu fi afectate tesuturile din jurul acestuia.

Potrivit sursei citate, exista mai multe contraindicatii in cazul inserarii implanturilor dentare. Acestea nu sunt recomandate pacientilor fumatori sau care sufera de boli cardiace, osteoporoza, diabet, tulburari endocrine sau igiena orala deficitara.

Expertii spun ca pentru efectuarea unui tratament, realizarea implantului dentar se efectueaza in doua etape: etapa chirurgicala, in care se insereaza implantul in os, si etapa protetica , in care se aplica bontul si lucrarea protetica.

In plus, trebuie spus ca fiecare pacient reprezinta un caz unic, astfel ca simptomele post-operatorii pot fi diferite.

Medicii spun ca disconfortul care apare dupa inserarea implanturilor dentare poate fi moderat sau unul foarte scazut, insa acest aspect este direct proportional cu numarul implanturilor efectuate.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Alegerea implantului dentar

2 comentarii

  1. Ema costa

    Am probleme cu dintii

Lasă un răspuns