Infuzie de artar pentru probleme cardiace0 Comments

Publicat in:
Etichete: anorexie, artar, cardiace, flori, frunze, paltin de camp, probleme

Artarul sau paltinul de camp reprezinta un arbore care face parte din familia Aceraceae si care are lemnul de culoare alba, cu frunze lucioase. In perioada toamnei, frunzele se coloreaza in galben-auriu sau rosu, avand o frumusete aparte, cand coloreaza dealurile si padurile unde creste arborele.

Artarul

Artarul

Florile de artar au culoarea galbena si infloresc in primavara, iar fructul are circa 8 – 10 centimetri.

Acest arbore creste in zonele mai calduroare, are o rezistenta marita la umbra si poate ajunge si la 30 de metri inaltime.

Potrivit expertilor, de la paltinul de camp se foloseste seva ca ingredient la suc, gem, dulceata.

Pentru efectuarea unor terapii ale medicinei naturale se pot folosi scoarta de paltin de camp, florile, frunzele, precum si fructele. Specialistii sustin ca fructele de artar sunt utile in combaterea diareei, avand si un caracter astringente.

De asemenea, scoarta de artar se poate utiliza pentru tratarea diareei, insa este si un cicatrizant de exceptie. Ea se mai foloseste pentru cei care au probleme cu hemoragiile.

In medicina naturista se mai folosesc de la paltin florile si frunzele, care au rolul de a ajuta corpul uman sa elimine toxinele. Acestea sunt niste bune tonifiante.

Daca suferiti de anorexie, se recomanda o infuzie care se prepara din flori de paltin de camp si se consuma dimineata si seara, iar daca aveti probleme cardiace, la fel se pot folosi sub forma de infuzie, atat florile cat si frunzele de paltin.

Infuzia poate fi utilizata si pentru cei care se afla intr-o perioada de convalescenta, de dupa o boala, fiind un excelent intaritor si mineralizant.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Infuzie de artar pentru probleme cardiace

Lasă un răspuns