Dieta Zone sau Dieta combinatiilor perfecte0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimente interzise, alimente permise, cat slabesc, despre dieta zone, dieta zone, in ce consta, pareri, recomandari

Zone sau „Dieta combinatiilor perfecte” a devenit una dintre cele mai folosite diete prin randul vedetelor de talie internationala. Acesta dieta te va ajuta si sa slabesti sanatos, fara infometare, si sa te mentii o perioada cat mai indelungata. Inainte de a incepe sa tii dieta Zone este bine sa consulti un medic de specialitate pentru a primi un meniu cat mai personalizat in functie de organismal tau.

Dieta zone

Dieta zone

In 1990, doctorul si biochimistul Barry Sears este cel care concepe acest regim alimentar, pornind de la amestecul alimentelor in procente corecte. Exista persoane care urmand cu strictete acest regim alimentar, au reusit sa slabeasca in jur de 20-25 kilograme in doar 2 luni.

Cat slabesc

Urmand aceasta dieta vei reusi sa slabesti aproximativ 2 kilograme in prima saptamana, iar in urmatoarea perioada cate 1 kilogram pe saptamana.

In ce consta dieta Zone

Principiul cel mai important si de baza al Dietei Zone este consumul a 40% carbohidrati, 30% proteine si 30% grasimi . Din acest motiv aceasta dieta mai poarta si numele de „Dieta 40-30-30”. Avand la baza o alimentatie sanatoasa, Dieta Zone este o dieta cu un continut redus de carbohidrati care reuseste sa restabileasca echilibrul hormonal adecvat si care tine sub control secretia insulinei.

Dieta Zone incurajeaza consumul proteinelor, a grasimilor si un consum redus de carbohidrati de buna calitate. Un lucru important de mentionat este faptul ca pierderea in greutate se realizeaza datorita scaderii stratului de grasime si nu prin pierderea masei musculare.

Grasimile nesaturate sunt cele mai bune grasimi de calitate, iar acizii grasi omega 3 si omega 6 sunt extrem de benefici in procesul de slabire. Printre grasimile bune pe care le poti consuma in timpul Dietei Zone, mentionam:

  • uleiurile extravirgine,
  • fructele oleaginoase,
  • seminte.

Pe de alta parte ca si grasimi rele mentionam: mezeluri, prajeli, preparatele de tip fast-food, uleiurile procesate, maioneza, mustarul, prajiturile, ciocolata, etc.

Alimente permise in timpul Dietei Zone

  • Carne alba: pui, curcan, iepure;
  • Fructe si legume proaspete;
  • Produse lactate cu zero grasimi;
  • Peste, moluste, tofu;
  • Ulei de masline extravirgin.

De asemenea se pot consuma si: paste, orez, paine prajita, paine, mamaliga, carne de porc, carne de vanat, branzeturi, iaurt integral, lapte, galbenus de ou, sucuri de fructe, dar in cantitati cat mai mici si limitate.

Alimente interzise in dieta Zone

  1. mancaruri de tip fast-food
  2. produsele de patisserie
  3. prajelile;
  4. prajiturile;
  5. sucurile dulci si acidulate;
  6. alcoolul.

Recomandari in dieta Zone

  1. este foarte important sa respecti cele 3 mese principale, iar fiecare masa trebuie sa contina maxim 500 de calorii
  2. poti lua si gustari in timpul acestui regim alimentar (masim 2 pe zi) iar acestea nu trebuie sa depaseasca mai mult de 100 de calorii
  3. trebuie sa respecti balanta de 40-30-30 si sa nu depasesti un interval mai mare de 5 ore intre mese
  4. se recomanda consumul de carne de pasare, in detrimental carnii rosii
  5. fructele si legumele trebuie sa fie proaspete
  6. de evitat bananele, papaya si mango, precum si cartofii, morcovii, sfecla.
  7. este interzis consumul de alcool
  8. hidratarea are un rol important, recomandat fiind ca zilnic sa se consume minim 8 pahare de apa.

Pareri despre dieta Zone

Daca ai urmat si tu dieta Zone, impartaseste-ne din experienta avuta. A dat rezultatele dorite aceasta dieta de slabit? Ceilalti membrii ai comunitatii noastre asteapta sfatul tau? Nu ai testat-o, dar ai in plan? Spune-ne ce crezi despre ea si membrii comunitatii noastre iti vor intoarce favorul, la un moment dat!

Foloseste rubrica de comentarii de mai jos!

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Dieta Zone sau Dieta combinatiilor perfecte

Lasă un răspuns