Dieta cu capsuni0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimente interzise, alimente permise, alimente recomandate, dieta cu capsune, dieta cu capsuni, dieta cu capsuni cat slabesc, dieta cu capsuni meniu, dieta cu capsuni pareri, meniu dieta cu capsuni, pareri

Dieta cu capsuni sau „reginele fructelor” este o dieta sanatoasa, gustoasa si aromata care ofera organismului un plus de vitamine si minerale.

Vremea frumoasa de afara si putinul timp pe care il mai ai pana la concediul de vara iti ofera o stare generala de buna-dispozitie. In aceasta perioada gasesti foarte repede in piata fructe si legume proaspete, printre care si capsuni.

Dieta cu capsuni

Dieta cu capsuni

Capsunele ocupa locul patru in topul unor cercetatori americani (dupa mure, merisoare si zmeura), cu privire la fructele care ofera corpului vitamine si antioxidanti. Tinand cont de acest lucru si de faptul ca se gasesc cu usurinta tot timpul anului, poti urma usor si cu placere o dieta axata pe consumul lor.

Daca te intrebi in ce fel capsunele ajuta corpul tau, atunci trebuie sa stii ca doar o cana din aceste fructe (8 capsuni de dimensiuni medii) contine: 81 mg de Vitamina C (8 capsuni ne ofera mai multa vitamina C decat 1 portocala), 239 mg Potasiu, 25 mcg Acid folic, 1 g Proteine, 3 g Fibre alimentare si 43 Calorii. Dintre nutrientii importanti mai putem enumera: Mangan, Folati si Polifenoli.

Cat slabesc

Dieta cu capsuni poate fi urmata in doua variante diferite, in functie de rezultatele pe care doresti sa le obtii.

Prima varianta: poti ajunge sa slabesti 1-2 kilograme in doar o zi, consumand toata ziua doar capsuni. Aceasta varinta este putin mai agresiva ins ate va ajuta sa detoxifiezi organsimul.

A doua varianta: te ajuta sa slabesti pana la 4 kilograme in doar o saptamana. Tot ce trebuie sa faci este sa urmezi o dieta hipocalorica in care sa incluzi si capsunile.

Alimente permise in timpul dietei cu capsuni

  • carne slaba (pui, curcan sau peste),
  • lactate (lapte si iaurt degresat, branza slaba de vaci sau oaie),
  • legume verzi (salata verde, ceapa verde, spanac, loboda, frunze de papadie),
  • fructe (capsuni, zmeura, mere, mure, afine),
  • condimente (atat proaspete cat si uscate),
  • gustari (nuci, migdale crude, seminte de dovleac). Acestea au un continut ridicat de Omega 3 si sunt ideale pentru sanatate, in special cea a sistemului cardiovascular.

Alimente interzise in dieta cu capsuni

  • alimente de tip fast food, chipsuri, cartofi prajiti;
  • carne rosie, carnati, mezeluri, mici;
  • produse de patiserie, paste, paine, pizza;
  • ulei de floarea soarelui;
  • zahar, ciocolata, prajituri cu zahar;
  • sucuri carbogazoase si dulci.

Meniu in dieta cu capsuni

Micul dejun: un ou fiert, o cafea sau un ceai fara zahar si un shake natural din capsuni.
Masa de pranz: un piept de pui la gratar cu busuioc, o salata de rosii si o cana de capsuni proaspete (aproximativ 140 grame).
Cina: 150 grame peste (pregatit la aburi) cu zeama de lamaie si mancare de spanac cu usturoi.
Gustari: 6 migdale crude, iaurt degresat cu 3 sau 4 capsune.

Hidratarea in dieta cu capsuni este foarte importanta, prin urmare nu uita sa consumi minimum 2 litri de apa in fiecare zi.

Beneficii dieta cu capsuni

Pe langa faptul ca vei reusi sa scapi de kilogramele in plus, un consum mediu de capsuni te ajuta si sa produci suficienti hormoni astfel incat metabolismul sa fie stimulat, senzatia de foame sa fie diminuata, zaharul din sange sau colesterolul sa scada, echilibrul mineral sa se restabileasca, imunitatea sa se intareasca, toxinele sa fie eliminate si organismul sa fie hidratat (contin circa 90% apa).

Pareri despre dieta cu capsuni

Daca ai urmat si tu dieta cu capsuni, impartaseste-ne din experienta avuta. A dat rezultatele dorite aceasta dieta de slabit? Ceilalti membrii ai comunitatii noastre asteapta sfatul tau? Nu ai testat-o, dar ai in plan? Spune-ne ce crezi despre ea si membrii comunitatii noastre iti vor intoarce favorul, la un moment dat!

Foloseste rubrica de comentarii de mai jos!

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Dieta cu capsuni

Lasă un răspuns