Ce nu trebuie sa mancati la micul dejun?0 Comments

Publicat in:
Etichete: expert, mancare, mic dejun, mic dejun sanatos, neal barnard, nutritie

Chiar daca vei consuma dimineata la micul dejun o ceasca de cafea si un croissant, asa cum fac francezii de pilda, s-ar putea ca acest aport de alimente sa nu fie suficient, pentru a-ti hrani creierul si corpul pe parcursul unei zile. Neal Barnard, doctor specialist in nutritie, autorul lucrarii „Alimentele Sanatoase pentru Creier” spune ca mintea functioneaza numai in cazul in care ii dai sa manance zilnic alimente energizante.

Micul dejun

Micul dejun

O cafea insotita de un corn va poate asigura energia pentru cateva ore, pe la mijlocul zilei, o sa aveti nevoie de o a doua ceasca uriasa de cofeina.

Expertul recomanda carbohidratii potriviti pentru un mic dejun sanatos. El spune ca acesti carbohidrati inseamna o sursa de glucoza, pe care corpul o transforma in energie. Un mic dejun sanatos contine cel putin un carbohidrat sanatos, care se situeaza in limita inferioara a indicelui glicemic si nu va cauza cresterea rapida a cantitatii de zahar din sange.

In acest sens, fulgii de ovaz si painea de secara sunt doua alimente sanatoase. Ele iti ofera un echilibru energetic, spune Barnard, iti hranesc creierul, te ajuta sa fii creativ si sa iei decizii rationale.

Incercati laptele de soia dimineata!

Specialistul recomanda proteinele slabe in grasimi. Desi carnea reprezinta o adevarata sursa de proteine, Neal Barnard spune ca aceasta are un nivel ridicat de colesterol si grasime si nu va ofera energia necesara intregii zile de munca.

Grasimea saturata din aceste alimente seamana cu vaselina, care iti intra in sange si te determina sa fii mai lent”, spune Barnard.

Barnard mai spune ca dimineata cafeina are un efect de stimulare. „Problema este ca oamenii s-au obisnuit cu ea”, precizeaza doctorul. In timpul zilei, preferam sa bem cafea, pentru a nu ne mai simti obositi, insa expertul afirma ca in locul cafelei, puteti incerca un suc natural din fructe, care va poate oferi energia necesara pentru intreaga zi.

Despre laptele de vaca se cunoaste faptul ca reprezinta o sursa foarte buna de proteine. Neal Barnard arata ca laptele are prea mult colesterol si grasime, care te seaca de energie.

Potrivit nutritionistului, este bine sa incercati laptele de soia, care este bogat in proteine si nu are multa grasime, acesta fiind recunoscut si pentru proprietatile antioxidante. Mai trebuie spus ca si laptele de migdale este sanatos, ajutandu-va sa va tineti colesterolul sub control.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Ce nu trebuie sa mancati la micul dejun?

Lasă un răspuns