Cat de importante sunt bauturile fierbinti pe timp de vara?0 Comments

Publicat in:
Etichete: bautura, cafea, cald, ceai, corp, fierbinte, vara

Odata cu schimbarile climatice, oamenii se straduie sa se obisnuiasca cu vremea instabila, cand calda, cand rece, care le da peste cap propriul organism prin modificarile sale bruste.

Bauturi fierbinti vara

Bauturi fierbinti vara

Multe persoane au probleme de sanatate deoarece nu reusesc sa se integreze pentru a resimti cat mai putin eventualele socuri termice, care sunt amplificate de un deficit al corpului in privinta unor vitamine si minerale.

Se cunoaste faptul ca organismul are mare nevoie de apa si avem in minte ca deshidratarea nu ne-ar ajuta cu nimic. Expertii afirma ca transpiratia excesiva din aceasta perioada este un motiv suficient de puternic incat sa luam masuri pentru o hidratare corespunzatoare, potrivit datelor publicate de News.Mic.com.

Desi multe persoane sunt tentate sa trateze corpul cu bauturi cat mai reci, pentru ca vor sa se racoreasca, expertii nu recomanda consumarea lichidelor de acest fel.

De exemplu, Anthony Bain, specialist cardiolog la „Centre for Heart, Lung and Vascular Health” din cadrul Universitatii British Columbia, este de parere insa ca bauturile calde, fierbinti chiar reprezinta o modalitate extraordinara de a face fata caldurii.

Expertul spune ca o cafea fierbinte si un ceai incins au capacitatea de a solutiona problema termica mult mai eficient decat un frigider completat cu cele mai racoritoare lichide.

O bautura fierbinte iti racoreste corpul

Potrivit specialistilor, o bautura fierbinte va determina organismul sa transpire abundent. Acest lucru are loc printr-o pierdere a unei cantitati de caldura, care va fi mai mare decat aceea acumulata prin consumarea acelei bauturi.

Expertii spun ca sistemul de ventilatie al corpului uman va continua demersul inceput, iar in acest fel evaporarea transpiratiei pe piele va determina racorirea corpului.

Aceasta reprezinta de fapt o buna respiratie a pielii, de care avem nevoie in procesul de racorire.

Specialistii mai recomanda ca in zilele caniculare sa purtati haine cat mai usoare, confectionate din materiale naturale, pentru o aerisire corespunzatoare. Acestia spun ca in caz contrar, consumul unor bauturi fierbinti s-ar putea intoarce impotriva noastra.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cat de importante sunt bauturile fierbinti pe timp de vara?

Lasă un răspuns