Cat de buna este tataneasa pentru suferinzii de ulcer0 Comments

Publicat in:
Etichete: bolnavi, decoct, lem dulce, salcam, stejar, tataneasa, ulcer

In tratamentul ulcerelor digestive, expertii in domeniul fitoterapiei recomanda folosirea unor plante medicinale care poseda efecte cicatrizante la nivelul niselor create pentru a reface mucoasele afectate de excesul de aciditate din sucul gastric.

Tratamente naturiste ulcer

Tratamente naturiste ulcer

In tara noastra, cresc mai multe specii vegetale care contin acid salicili si au capacitati emoliente.
Cele mai eficiente sunt curele de lunga durata care folosesc zilnic diferite ceaiuri, extracte, uleiuri.

Galbenele

De exemplu, galbenelele au efecte emoliente si cicatrizante de exceptie. Daca vor fi utilizate sub forma de infuzii au un efect benefic asupra corpului. O infuzie se pregateste din doua lingurite flori uscate la 250 ml apa clocotita, expertii recomandand in acest caz o infuzare de circa 20 de minute.

Acest amestec trebuie sa fie luat inainte de mesele principale, recomanda specialistii.

Ceaiul de obligeana

Ceaiul de obligeana se prepara dintr-un amestec tinut la macerat la rece din 2-3 lingurite radacini uscate si macerate 12 ore in 500 ml apa rece. Acest amestec se va incalzi usor a doua zi si se va consuma cate 1/2 pahar, cu 20 minute inainte de mese. Ajuta la calmarea durerilor si stimularea digestiei.

Tataneasa

Planta denumita tataneasa este foarte buna pentru ulcer. De exemplu, decoctul se obtine din radacini uscate si maruntite si se consuma in cantitate de 2-3 cani pe zi inainte de mese.

Acest amestec are efecte antiinflamatoare si cicatrizante datorita continutului ridicat in alantoina, mucilagii si taninuri, actionand pentru vindecarea completa a perforatiilor si refacerea rapida a mucoasei gastrice.

Lemnul dulce

Lemnul dulce este o alta planta care se foloseste ca remediu pentru durerile mucoasei gastrice. Se prepara in acest scop o infuzie din pulbere de radacini amestecata cu flori de musetel.

Expertii recomanda sa se consume intr-o cura de doua luni, mai ales primavara si toamna, datorita faptului ca are efecte cicatrizante si antiinflamatoare in ambele forme de ulcere, gastric si duodenal.

Exista restrictii in cazul acestui amestec, in privinta dozarii si a duratei tratamentului la femei gravide si la hipertensivi, asa ca trebuie neaparat sa consultati un fitoterapeut. Si scoarta de stejar si cea de salcam este foarte utila sub forma de decoct. Acesta se obtine din scoarta maruntita si se consuma cam 2-3 cani in fiecare zi.

Expertii spun ca amestecul are un continut ridicat de taninuri care actioneaza cu efecte antiseptice si hemostatice, ameliorand durerile corpului uman.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cat de buna este tataneasa pentru suferinzii de ulcer

Lasă un răspuns