Adolescentii ar trebui sa mearga la endocrinolog. Afla de ce0 Comments

Publicat in:
Etichete: adolescenti, copii, endocrinolog, fete, medic, viitor

Expertii recomanda parintilor care au un copil adolescent sa mearga la endocrinolog, chiar daca nu se constata probleme cu sanatatea acestuia. Potrivit medicilor, ar fi necesara o avaluare a starii glandei mamare pentru evitarea unor neplaceri in viitor.

Consult endocrin adolescenti

Consult endocrin adolescenti

In urma unor cercetari recente, s-a constatat ca in cazul baietilor care se afla varsta pubertatii, cresterea in dimensiuni a sanilor reprezinta principalul motiv pentru care acestia ajung la medic.

Medicii spun ca in aceste cazuri, masurile trebuie luate rapid, mai ales ca s-a constatat ca schimbarile anormale au efect ireversibil. De exemplu, in timpul adolescentei, fetele pot constata diverse formatiuni la nivelul sanului, apreciaza specialistii.

Deseori se intampla ca acestea sa reprezinte un rezultat al schimbarilor endocrine.

Potrivit medicilor, exista leziuni care apar pe fond endrocrinologic. De pilda, mastopatia fibro-chistica, care are ca si tratament unul hormonal, care va fi prescris fie de medicul ginecolog, fie de mediciul endrocrinolog.

Expertii spun ca inca din copilarie, ecografia efectuata la san este foarte importanta pentru ca ea ofera medicilor date esentiale despre evolutia copiilor.

Medicii sustin ca aceasta se poate face in orice perioada a ciclului, insa exista tinere care au sanii durerosi in perioada pre-menstruala si de aceea este de dorit sa se faca in primele 10 zile post menstrual.

Baietii pot sesiza si ei o asa numita ginecomastie, adica cresterea in volum a sanilor. Acestia sustin ca in mai mult de 90% din cazuri acest fenomen nu prezinta niciun pericol pentru tineri.

Ginecomastia este reversibila in decurs de doi ani, totusi e o fereastra limitata in care se poate inverveni, apoi apar modicari de fribroza si nu mai este reversibila, arata specialistii.

Din aceste motive, fetele si baietii au nevoie de evaluare endocrinologica o data la sase luni, iar in lipsa problemelor, in timpul adolescentei e obligatoriu un examen endocrinologic o data pe an.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Adolescentii ar trebui sa mearga la endocrinolog. Afla de ce

Lasă un răspuns