O tehnica uimitoare care te scapa de hipertensiunea arteriala0 Comments

Publicat in:
Etichete: hipertensiune, marea britanie, medici, tehnica, uimitor

Expertii in medicina au descoperit o noua tehnica prin care pot trata cu succes hipertensiunea arteriala.

Acestia au taiat un nerv care leaga rinichii de creier, constatand ca aceasta operatie are un efect uimitor asupra organismului.

Hipertensiune arteriala

Hipertensiune arteriala

Imediat dupa taierea nervului in cauza, specialistii au constatat ca pot reduce astfel hipertensiunea si chiar riscul de accident vascular cerebral.

Specialistii din Marea Britanie care au fost implicati in acest studiu spun ca se poate reduce astfel si riscul bolilor de inima si al celor renale.

De exemplu, ei au observat ca procedura respectiva are foarte putine efecte secundare, ea dand rezultate mai ales in cazurile greu de tratat de hipertensiune arteriala.

Echipa condusa de doctorul Julian Paton, de la Universitatea din Bristol, Marea Britanie, a constatat ca rezultatele sunt vizibile inclusiv pe termen lung.

Aceasta tehnica se numeste „de-nervatie renala„, ea fiind testata cu succes pe un numar de 19 pacienti. Procedura este executata folosind un tub foarte subtire, care se introduce intr-o artera din piciorul pacientului.

Expertii spun ca mai apoi, tubul respectiv ajunge la artera care face legatura intre creier si rinichi.

Specialistii se declara entuziasmati de noua descoperire, utila mai ales in cazul pacientilor care au probleme cu tensiunea, in ciuda tratamentului luat. In cazul medicamentelor pentru hipertensiune, pacientii au de-a face cu efecte secundare.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

O tehnica uimitoare care te scapa de hipertensiunea arteriala

Lasă un răspuns