Beneficiile practicilor Yoga pentru femei0 Comments

Publicat in:
Etichete: femei, pracici, sanatate, sistem, yoga

Multi oameni fac eroarea sa confunde practicile Yoga cu exercitiile fizice sau cu simpla meditatie.

Acestia nu sunt informati sau pur si simplu nu-si dau seama ca Yoga este mai mult decat atat, este un mod de a-ti ingriji concomitent si sistematic atat corpul, cat si spiritul si mintea.

Beneficii yoga

Beneficii yoga

In cazul femeii moderne, care adesea cauta solutii ca sa-si mentina un bun tonus, sunt insuficiente exercitiile fizice care actioneaza asupra corpului, dar nu asupra mintii si este insuficienta relaxarea care se adreseaza mintii in timp ce corpul ramane inert.

Trebuie spus ca femeia moderna are nevoie de ceva care sa-i mentina armonia intregii fapturi, mentinand o sanatate perfecta, un corp frumos, o minte relaxata si spiritul descarcat de ganduri si obsesii.

Toate acestea sunt intruchipate in Yoga, exemplificand patru din beneficiile de care se poate bucura femeia moderna, daca adopa sistemul Yoga.

Cum scapi de stres si oboseala?

Stresul si oboseala fac parte din acele stari carora de cele mai multe ori nu le dam atentie in viata de zi cu zi. Rareori cel obosit se duce sa se culce. Deseori, isi continua actvitatea, stiind ca oricum se va relaxa peste noapte, iar dimineata se va trezi odihnit.

Referitor la stres, acesta este pentru cei mai multi ceva intermediar intre oboseala si enervare, desi fenomenul are o complexitate mai mare si exercita multa influenta asupra sanatatii femeii, a starii de spirit si a calitatii de a fi placuta in societate.

Femeia are nevoie sa fie aparata de oboseala si stres, nu numai pentru bunele raporturi cu societatea si cu partenerul ei de viata, dar in mare masura pentru educatia corecta a copiilor si pentru apropierea sufleteasca de ei.

Mama este cea care, prin comportarea ei, determina formarea emotionala a copilului.

Numeroase teste au demonstrat ca mamele care si-au facut un mod de viata din principiile Yoga au avut copii sanatosi, ageri si polivalent dezvoltati.

Prin Yoga invatati sa respirati corect

Omul traieste din mancare si respiratie. Intreaga noastra viata are la baza ritmurile: inima bate ritmic, alternam somnul si veghea in functie de zi sau noapte, organismul cere hrana ritmic. Abordand ritmul corect al respiratiei, facem ca acesta sa concorde cu alte ritmuri ale organismului.

Persoanele care au ajuns sa adopte ritmul potrivit in cadrul exercitiilor Yoga, stiu sa-l pastreze necontenit, in timpul oricaror activitati si chiar in tipul odihnei, iar rezultatul se cunoaste in acea stare generala, careia francezii ii spun „le bien etre”.

Yoga te invata sa ai autocontrolul intregului corp

Foarte putini stiu sa-si controleze propriul corp si cei mai multi se lasa sa-i controleze corpul pe ei. A-ti controla corpul inseamna in primul rand sa-ti cunosti starea de incordare sau de relaxare a muschilor si sa influentezi aceasta stare in functie de vointa ta.

Expertii afirma ca in al doilea rand, inseamna sa-ti tii sub control starea emotionala, sa n-o lasi sa te subjuge nici in momentele cele mai dificile, pastrand acea stapanire de sine care adesea ne paraseste tocmai in momentele de incordare, cand avem mai multa nevoie de ea.

Meditatia Yoga ne invata acest exercitiu asa cum niciun alt procedeu si nici o alta practica medicala sau paramedicala n-o reusesc, iar de multe ori nici n-au incercat-o.

Silueta se pastreaza mai bine

Urmarind mentinerea permanenta a echilibrului vital, Yoga este un sistem care se adreseaza si sanatatii fizice.

Prin alternarea relaxarii cu efectuarea unor exercitii fizice, sistemul asigura acel echilibru perfect pe care aparatele fitnes n-au cum sa le realizeze in toata complexitatea lui.

Exercitiile fizice sunt astfel concepute, incat sa antreneze toti muschii corpului in miscari. Acest aspect determina din partea organismului o reactie echilibrata a organelor interne care preiau si prelucreaza alimentele.

In plus, Yoga normalizeaza circulatia sangelui, asigurand nu numai un organism sanatos, dar si sanatatea echilibrata a epidermei, deci o infatisare placuta.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Beneficiile practicilor Yoga pentru femei

Lasă un răspuns