Afectiuni ale persoanelor impulsive0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni, avc, boli, infarct, persoane impulsive, riscuri

Cei care au un temperament mai aprins au un risc mai mare de a face infarct sau accident vascular cerebral, potrivit cercetatorilor americani.

Boli persoane impulsive

Boli persoane impulsive

Atacul cardiovascular

Furia precede adesea un atac cardiovascular sau il favorizeaza.

Expertii din SUA au identificat primele doua ore dupa un episod de furie ca fiind cele mai periculoase in acest sens. Sunt la risc in special persoanele care au un istoric de boli cardiovasculare, au declarat cercetatorii publicatiei „Jurnalul European al Inimii”.

Astfel, in primele doua ore dupa un episod de furie, riscul de infarct creste de cinci ori, iar cel de accident vascular cerebral de trei ori.

Concluziile apartin specialistilor de la Scoala de Sanatate Publica de la Harvard, care au analizat noua studii la care au participat mii de persoane.

In randul populatiei fara factori de risc cardiovasculari, probabilitatea de infarct este totusi scazuta dupa un episod de infuriere – un caz la 10.000 de persoane, anual. Acest risc creste la cinci in cazul celor cu complicatii cardiovasculare.

Cine este de vina?

Expertii spun ca de vina ar fi stresul cronic, care constribuie la cresterea tensiunii arteriale, dar care induce si comportamente nesanatoase, precum fumatul sau consumul de alcool.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Afectiuni ale persoanelor impulsive

Lasă un răspuns