Studiu: Analgezicele majoreaza riscul de infarct miocardic0 Comments

Publicat in:


Expertii in domeniu ne anunta ca daca de fiecare data cand ai dureri recurgi la analgezice, atunci e bine sa stii ca acestea pot provoca batai neregulate ale inimii si chiar infarct miocardic.

Analgezicele si infarctul miocardic

Analgezicele si infarctul miocardic

Conform unui studiu publicat in revista „BMJ Open”, cercetatorii olandezi au efectuat un studiu pe 8.423 de persoane cu varsta medie de 69 de ani, scrie Fox News.

Subiectii studiului nu aveau probleme ale inimii la inceputul studiului, ritmul lor cardiac fiind unul normal.

Aceasta cercetare a fost facuta de-a lungul a 13 ani, iar 857 de persoane din cele studiate au facut fibrilatie atriala.

In context, expertii au observat ca atunci cand au fost folosite medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, riscul de fibrilatie atriala a crescut cu 80%.

Nu se cunoaste modul in care are loc un asemenea proces, insa cercetatorii sunt de parere ca folosirea analgezicelor creste tensiunea arteriala.

De asemenea, retentia fluidelor in corp este marita si ea, ceea ce poate afecta functionarea inimii. La fel ca Ibuprofenul si Aspirina, antiinflamatoarele nesteroidiene au fost asociate cu riscul unor boli coronariene si chiar cu atacul de cord, spun specialistii.

Doctorul Bruno H. Stricker, de la universitatea Erasmus, din Rotterdam, Olanda spune ca recomanda cu tarie ca persoanele batrane sa fie foarte atente atunci cand folosesc aceste medicamente.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Studiu: Analgezicele majoreaza riscul de infarct miocardic

Lasă un răspuns