Semne care arata ca poti face artrita0 Comments

Publicat in:
Etichete: artrita, artrita reumatoida, experti, genunchi, picior, semne, simptome

Artrita este considerata o boala a batranilor, dar, de fapt, jumatate dintre persoanele bolnave au mai putin de 65 de ani. Cele mai multe dintre aceste persoaane asteapta foarte mult pana sa mearga la un medic pentru consult, fapt ce face ca boala sa avanseze nestingherita.

Iata care sunt primele semne ale bolii, astfel incat sa iei masuri cat mai repede cu putinta:

Simptome artrita

Simptome artrita

Dimineata te simti intepenit

Aceasta senzatie de intepeneala dupa o perioada de inactivitate este unul dintre simptomele specifice artritei reumatoide. Toata lumea are nevoie de o perioada de acomodare atunci cand se trezeste, de aceea existand exercitiile de stretching, dar nu intr-asemenea fel incat abia sa te poti ridica din pat.

Senzatia poate sa apara si dupa ce stai sa urmaresti un film sau stai in fata calculatorului o perioada. In cazul in care ai osteoartita, durerea este mai mare pe masura ce faci mai multa miscare, simptome opuse celor care apar in artrita reumatoida.

Simti durere atunci cand urci scarile

Simti o durere ascutita atunci cand urci scarile sau cand te apleci? Aceasta este mai mare in cazul in care esti supraponderal. Fiecare kilogram in exces dezvolta o presiune cu 4 kilograme mai mare asupra genunchilor, dezvoltandu-se astfel artrita, o boala pe care o au 60% dintre persoanele obeze.

Genunchiul este cea mai mare articulatie din organism si a doua cea mai comuna lovita de artrita. Alte zone vizate sunt soldurile, spatele, gleznele, incheieturile mainilor si degetele.

Peroanele cu aceasta problema trebuie sa aiba grija, caci din moment ce articulatiile dor la miscare au tendinta sa fie statice si sa manance mai mult, astfel incat se ingrasa si inrautatesc lucrurile.

Durere subita a degetului mare de la picior

Durerea apare subit si se aseamana cu cea a rinichilor, atat de intensa este. Articulatia cu pricina este, de asemenea, rosie, fierbinte si sensibila la atingere. Specialistii mai spun ca sunt si alte zone unde poate sa apara aceasta problema, dar degetul de la picior este cel mai comun.

Unele persoane relationeaza durerea cu un consum crescut de proteine sau prea mult alcool.

Este probabil ca aceasta durere sfasietoare sa fie un atac de guta, a doua cea mai intalnita forma de artrita si cea mai comuna artrita inflamatoare. Guta apare atunci cand acidul uric, un deseu produs de organism care circula prin sange, are concentratie mare si nu se elimina asa cum ar trebui, prin urina.

Potrivit unor studii, barbatii in jurul varstei de 40-50 de ani sunt cel mai des afectati de aceasta problema. Lasate netratate, atacurile de guta sunt din ce in ce mai dese.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Semne care arata ca poti face artrita

Lasă un răspuns