Mituri cu si despre vegetarieni2 comentarii

Publicat in:
Etichete: carne, experti, mituri, studiu, vegetarieni

Daca multi considera ca o dieta vegetariana este mult mai sanatoasa decat una bogata in carne, iata ca acest mit a fost infirmat de un studiu recent.

Vegetarian

Vegetarian

Savantii au ajuns la concluzia ca vegetarienii sunt mai putin sanatosi decat persoanele care mananca carne.

Cercetarea a fost realizata de catre Universitatea de medicina din Graz, Austria, el fiind efectuat pe 1.320 de subiecti, potrivit The Independent.

Studiul a constatat ca dieta vegetariana, care este caracterizata printr-un consum scazut de grasimi si colesterol, in urma unui aport de fructe, legume si produse din cereale integrale, pare sa sprijine riscul de cancer, alergii si probleme de sanatate mintala, cum ar fi depresia si anxietatea.

Cercetarea a folosit datele de la Austrian Health Interviews Survey, care au examinat obiceiurile alimentare si diferentele stilului de viata dintre cei care consuma carne si vegetarieni.

Cei 1.320 de subiecti au fost impartiti dupa varste, sex si statutul lor social.

Potrivit sursei citate, acest grup a inclus 330 de vegetarieni, 330 de persoane care consuma carne, dar si o multime de fructe si legume, 300 care mananca normal, dar mai putina carne si 330 care au o dieta mai bogata in carne.

Acest studiu a relevat faptul ca vegetarienii consuma mai putin alcool si au indici de masa corporala mai mici, dar sunt inca intr-o stare fizica si mintala mai proasta.

Persoanele care au luat parte la studiu si care au mancat mai putina carne au avut o stare de sanatate mai putin buna.

„Studiul a aratat ca adultii austrieci care au o dieta vegetariana sunt mai putin sanatosi in privinta bolilor de cancer, a alergiilor si a tulburarilor de sanatate mintala, au o calitate a vietii mai scazuta si au nevoie de tratament medical mai mult”, au anuntat cercetatorii.

Coordonatorul studiului, epidemiologul Nathalie Burkert a declarat ca cercetatorii au descoperit ca vegetarienii sufera mai mult de astm, cancer si boli mintale decat cei care consuma carne, dar nu se poate spune care este cauza si care este efectul.

„Ne trebuie un studiu suplimentar pentru a putea raspunde la aceasta intrebare”, a spus expertul.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Mituri cu si despre vegetarieni

2 comentarii

 1. Vegetarienii se imbolnavesc daca mananca hrana preparata termic , In ceea ce priveste „cercetarea ” celor de la GRAZ , pe 1300 [ ! ] de subiecti , sa citeasca dumnealor STUDIUL CHINA – acolo sa vada ” CERCETARE”

 2. MIRCEA CORCODEL

  Prostie mai mare ca asta n-am auzit pina acum!
  Asta nici nu e un „studiu”, e o gluma proasta!
  De unde cancer, de exemplu, cind nu maninci produse animale!
  Ati auzit de o persoana cu  cancer care maninca numai  legume si fructe! CIND MAMINCI PREPARATE GATITE SINT SANSE MARI SA TE IMBOLNAVESTI SI DE CANCER SI DE ALTELE.
  LEONARDO DA VINCI de exemplu, a trait o viata lunga si cu foarte multe realizari intelectuale. A fost unul din vegetarieni! Si sint nenumarate exemple.
  Nu ne mai dati exemple de astfel de ….studii . Sint aberatii. Cineva bine  intetionat, a inventat prostiile astea ca sa mai tempereze valul de trecere la vegetarism care este in Europa. Stiti cite persoane renunta la carne anual in Euopa? Conform OMS in jur de 1 milion. Stiti cite persoane renunta lunar la carne in Germania? Putin peste 4.000. In India 40% din populatie este vegetariana. Si exemplele continua… Cum bine zicea doamna din fata mea, Sa citeasca STUDIUL CHINA. Acesta se numeste studiu! A durat doar 38 de ani!
  Sa auzim numai de bine!

Lasă un răspuns