Vitamina C nu ne fereste de raceli. Afla de ce!0 Comments

Publicat in:
Etichete: răceală, răceli, suplimente, vitamina C

Expertii afirma ca cel mai bun supliment pentru a preveni raceala este zincul, eficienta vitaminei C fiind pusa la indoiala in acesta problema de sanatate, este concluzia unei cercetari recente.

Remediile traditionale precum echinacea, ginsengul, inhalatiile si produsele contra tusei nu au beneficii clare in prevenirea racelilor, iar antibioticele in acest caz fac mai mult rau decat bine.

Vitamina C pentru raceala

Vitamina C pentru raceala

Nici suplimentele cu vitamina C nu au efect preventiv, conform datelor unui studiu recent, care a analizat 67 de cercetari pe acest subiect.

Cercetatorii sunt de parere ca de departe, administrarea suplimentelor cu zinc a avut cu adevarat beneficii in prevenirea racelii. Medicamente precum ibuprofenul si paracetamolul s-au dovedit utile in tratarea febrei, in vreme ce mierea ajuta in problemele gatului.

In plus, spalatul mainilor este o masura preventiva eficienta, spun cercetatorii.

„Cele mai bune masuri in ceea ce priveste preventia racelii comune sunt spalatul mainilor si administrarea suplimentelor de zinc”, afirma dr. Michael Allan, de la Universitatea din Alberta, Canada.

Cel putin doua studii au aratat ca, in cazul copiilor, administrarea zilnica a sulfatului de zinc (10-15 mg) a scazut riscul de absenteism scolar pus pe seama racelii.

Desi studiile au fost facute pe copii, efectele benefice sunt aceleasi si in cazul adultilor, spun specialistii.

Un raport recent de tip Cochrane a aratat ca administrarea frecventa a suplimentelor cu vitamina C nu are niciun efect in incidenta racelilor comune, cu toate ca poate scurta durata acestora.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Vitamina C nu ne fereste de raceli. Afla de ce!

Lasă un răspuns