Cateva reguli pentru a-ti creste masa musculara0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimentatie, cresterea masei musculare, cum cresti masa musculara, ingrasare sanatoasa, marirea masei musculare, masa musculara

Ingrasarea sanatoasa si marirea masei musculare

Majoritatea sfaturilor de dieta te invata cum sa slabesti, ce diete sa tii pentru a da jos kilogramele in plus, cum sa-ti numeri caloriile, ce produse sa eviti si tot asa. Foarte putini experti in nutritie vorbesc despre ingrasare, mai ales in cazul femeilor.

Este greu de spus de ce acest subiect este tabu, atat timp cat sunt si reprezentante ale sexului frumos care ar dori sa ia cateva kilograme in greutate.

In cazul in care si tu te numeri printre persoanele care isi doresc sa se ingrase sanatos, trebuie sa tii cont de cateva reguli simple.

Este bine sa stii ca ingrasarea intr-un mod sanatos nu inseamna ca ai voie sa mananci produse de tip fast food, mezeluri si produse de patiserie, intrucat aceste alimente duc la formarea depozitelor de grasime.

In schimb, pe tine te intereseaza sa-ti maresti masa musculara. O masa musculara mai mare inseamna mai putina grasime pe corpul tau.

Marirea masei musculare

Marirea masei musculare

Mareste numarul de calorii in mod treptat

Daca vrei sa te ingrasi sanatos, este esential sa maresti numarul caloriilor, cam cu 500 pe zi fata de alimentatia obisnuita. Alimentele pe care le consumi trebuie sa furnizeze organismului tau cantitati mari de substante nutritive si nu calorii goale.

Trebuie sa eviti alimentele mentionate anterior, precum si: zaharul alb, siropurile artificiale, bomboanele si sucurile racaritoare. Alege in schimb sa consumi alimente bogate in proteine (oua), fibre (cereale integrale) si carbohidrati (fasole, cartofi copti, banane).

In plus, vei avea voie sa mananci peste, produse lactate nedegresate, fructe, migdale, fructe uscate, alune prajite, nuci.

Incearca sa dormi 7 ore

Somnul iti este de mare ajutor cand vrei sa te ingrasi sanatos si sa-ti cresti masa musculara, deoarece in timpul somnului masa musculara se reface cel mai bine.

De asemenea, apa este la fel de utila in cura de ingrasare precum in cea de slabire. Cei 2 litri de apa pe zi sunt obligatorii, pentru hidratarea tesuturilor si a muschilor.

Fa cat mai mult sport

Sportul este foarte indicat intr-o cura de ingrasare. In loc de exercitii cardio, fa exercitii cu greutati, exercitii de fitness, inot sau gimnastica. Toate acestea te ajuta sa-ti maresti masa musculara.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cateva reguli pentru a-ti creste masa musculara

Lasă un răspuns