Cum confirma oamenii de stiinta intelepciunea bunicilor0 Comments

Publicat in:
Etichete: remedii, sanatate, sfaturi din batrani, vorbe

Exista numeroase convingeri vechi ale bunicilor, care sunt deseori considerate doar mituri nefondate. Cercetatorii le-au luat la puricat, initiind cateva studii neobisnuite. Rezultatele au fost cel putin suprinzatoare.

Iata cateva mostre de intelepciune transmise prin viu grai de generatii, certificate astazi, cel putin partial, de catre studii.

Sfaturi din batrani - sanatate

Sfaturi din batrani - sanatate

Noi racim mai repede cand ne expunem la temperaturi scazute

Potrivit expertilor, racelile frecvente sunt puse pe seama imunitatii scazute, unii refuzand sa creada ca expunerea la temperaturi joase are vreo legatura cu aparitia infectiilor si a virozelor respiratorii.

O echipa de cercetatori de la Universitatea Cardiff a initiat un studiu pentru a vedea in ce masura ne afecteaza temperatura starea sanatatii. Un grup de voluntari a fost expus la temperaturi scazute, in timp ce un altul a stat intr-un loc cu temperaturi mai ridicate. Dupa cateva zile, s-a constatat ca 29% dintre cei din primul grup au contractat o raceala, comparativ cu 9% dintre cei din al doilea grup.

Cum scapam de probleme cu ajutorul unui mar pe zi

In credinta populara, se pare ca marul era considerat fructul minune care prevenea orice tip de afectiune grava. Cu toate ca am fi tentati sa credem ca nu e decat o afirmatie exagerata, iata ca cercetatorii de la Ohio State University tin sa ne contrazica.

In contextul studiului s-a contatat ca marul este, intr-adevar, un fruct minune: previne boli grave, de la cancer pana la accidente vasculare cerebrale, reduce colesterolul si creste capacitatea pulmonara.

In cazul in care vrei baiat, mananca banane!

Un studiu cuprinzator de la Oxford University a aratat ca produsele cu continut bogat de potasiu, consumate in timpul pranzului, cresc sansele de a avea un baiat. Nutritionistii spun ca bananele sunt, intr-adevar, bogate in potasiu, asa ca sunt sanse ca aceasta legenda sa fie adevarata.

In plus, in cadrul cercetarii la care au luat parte 740 de mame s-a constatat ca acelea care inclusesera bananele in dieta prezentau 56% sanse sa aiba un baiat, in vreme ce restul doar 45%. O diferenta aparent minora, de 11%, dar care ar putea face diferenta.

Luna plina ne face sa devenim mai agitati

In noptile cu luna plina oamenii sunt mai nervosi, mai agitati sau mai depresivi. In orice caz, starea ni se schimba, asa sustinea intelepciunea populara.

Dupa un studiu din 2004 care nu a relevat nimic important, in 2009, Sallie Baxendale a demarat o cercetare proprie, cu concluzii diferite. Astfel, ea a ajuns la concluzia ca aceste crize exista, dar doar daca oamenii pot vedea lumina lunii. Una dintre ipotezele neconfirmate inca este aceea ca starile ciudate sunt declansate de luminozitatea acesteia.

Daca o femeie are un travaliu lung, inseamna ca va naste un baiat

Un studiu irlandez a avut in vedere 8.000 de nasteri. La final, cercetatorii au confirmat faptul ca baietii erau adusi pe lume ceva mai greu decat fetele. In plus, mamele care asteptau baieti erau mult mai predispuse la complicatii, in numeroase cazuri fiind nevoie de forceps sau cezariana.

Baile fierbinti duc la impotenta

Cu toate ca baile fierbinti si relaxante par a oferi numai avantaje, iata ca cercetatorii vin sa confirme temerea barbatilor, sadita in creierul acestora chiar de bunici sau mame: diminueaza cantitatea spermei.

In cadrul unui studiu la care au participat barbati dependenti de baile fierbinti s-a constatat ca dupa doar 3 luni in care renuntasera la acest obicei, cantitatea spermei crescute cu 491%. Pe acelasi principiu, se pare ca functioneaza si uitatul la televizor.

Poti afla date referitoare la sexualitate privind aspectul unei persoane

In 2000, un studiu realizat in California a relevat ca barbatii heterosexuali au degetul aratator mai scurt si inelarul mai lung, in timp ce homosexualii aveau aceste doua degete aproximativ egale. Ideea a pornit tot din miturile populare.

Supa de pui atenueaza simptomele racelii

Desi s-a crezut mult timp ca acest preparat este doar unul nutritiv, fara alte proprietati miraculoase, iata ca s-a demonstrat eficacitatea lui in lupta cu virozele si racelile.

Expertii spun ca un compus din supa de pui reduce simptomele racelii si grabeste vindecarea. Cercetatorii nu stiu inca mecanismul concret, banuind ca responsabila ar fi carnozina, care calmeaza inflamatia. In orice caz, se pare ca din nou bunicile aveau dreptate cand isi tratau astfel nepotii raciti.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Cum confirma oamenii de stiinta intelepciunea bunicilor

Lasă un răspuns