Expertii afirma ca somnul fragmentat sau lipsa acestuia ar putea contribui la aparitia cancerului si pot face ca malignitatea bolii sa creasca.
In acest caz, cancerul ar putea deveni mai invaziv, este concluzia la care au ajuns cercetatori de la Universitatile din Chicago si Louisville, care au dat publicitatii un studiu in revista Cancer Research.
Specialistii sustin ca somnul problematic poate slabi sistemul imunitar si abilitatea acestuia de a lupta cu cancerul, mai ales in stadiile incipiente ale acestuia.
Studiul realizat pe soareci de laborator a facut pentru prima oara legatura intre problemele legate de somn si evolutia cancerului.
Savantii din cadrul Universitatii din Chicago si de la Universitatea din Louisville au realizat acest studiu sub coordonarea dr. Fahed Hakim, specialist la spitalul Rambam Medical Center din Haifa, Israel, care a petrecut doi ani la Universitatea din Chicago pentru a realiza acest proiect, scrie Haaretz.
Potrivit sursei citate, studiile pe marginea somnului fragmentat au stabilit si in trecut o legatura cu efectele imediate asupra vietii cotidiene, cum ar fi oboseala si iritabilitatea, insa cercetatorii au vazut in acest studiu ca efectele sale sunt mult mai ample.
Acestia spun ca in timp, somnul fragmentat slabeste sistemul imunitar si contribuie la dezvoltarea cancerului, sporindu-i si agresivitatea.