Cum pot slabi datorita frigului de afara?0 Comments

Publicat in:
Etichete: frig, iarna, slabire, slabit, sport, tremurat

In momentul in care tremuram din cauza frigului ardem la fel de multe calorii ca si atunci cand facem sport moderat, este concluzia unui studiu recent.

Un studiu al specialistilor de la Universitatea din Sidney a aratat ca expunerea la temperaturi mai mici de 15 grade Celsius timp de 10-15 minute poate determina schimbari hormonale echivalente cu o ora de exercitii fizice moderate, informeaza The Telegraph.

Slabire pe timp rece

Slabire pe timp rece

In aceasta situatie vorbim despre aceleasi modificari hormonale asociate crearii de tesut adipos, denumit „grasimea buna”, implicat in generarea caldurii corpului, prin convertirea caloriilor.

Se credea ca acest tesut maro se gaseste doar la bebelusi, insa oamenii de stiinta au aflat ca si adultii il au, dar intr-o cantitate mai mica.

Dr. Paul Lee, coordonatorul studiului, a descoperit ca, in urma tremuratului prin expunerea la frig, se stimuleaza eliberarea a doi hormoni, numiti irisin si FGF21, care transforma grasimea alba in grasime maro.

In contextul studiului, s-a observat ca aproape un sfert de ora de tremurat a ajutat la eliberarea aceluiasi nivel de irisin ca si atunci cand se pedaleaza timp de o ora.

In urma testelor de laborator s-a observat ca hormonii irisin si FGF21 au transformat celulele tesutului adipos alb in tesut maro intr-un interval de sase zile.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum pot slabi datorita frigului de afara?

Lasă un răspuns