Un contraceptiv pentru femei comercializat in Romania poate duce la infarctUn comentariu

Publicat in:
Etichete: atac cerebral, cheaguri de sange, inel contraceptiv, infarct, moarte, nuvaring, risc, romania

Un inel vaginal contraceptiv, comercializat de Merck & Co., care poate fi cumparat inclusiv din Romania, poate duce la formarea cheagurilor de sange, la infarct sau atac cerebral.

Potrivit medicilor, compania a fost de acord recent sa plateasca 100 de milioane de dolari, dupa ce s-a aratat ca produsul sau, NuvaRing, a determinat formarea de cheaguri de sange, in urma carora a aparut infarctul, ce s-a dovedit chiar fatal, relateaza Time, care citeaza Reuters.

Contraceptiv Nuvaring

Contraceptiv Nuvaring

Acest contraceptiv, NuvaRing, actioneaza ca un contraceptiv hormonal, continand estrogen si progestogen, care se gasesc si in anticonpcetionale.

Compania Merck & Co. este apreciat drept cel de-al doilea producator de medicamente din SUA. Acesta scapa usor comparativ cu alti giganti farmaceutici, cum ar fi Bayer, care a platit aproape 1,6 miliarde de dolari.

Compania Merck are pe rol mii de procese in SUA. Aceasta a acceptat sa plateasca 100 de milioane de dolari, insa a negat ca ar avea vreo vina in cazul victimelor efectelor adverse ale inelului vaginal.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Un contraceptiv pentru femei comercializat in Romania poate duce la infarct

Un comentariu

  1. Nikol

    Eu l-am folosit cativa ani, e foarte comod pt ca il pui si nu ii mai ai grija timp de 3 saptamani, dar, in cazul meu, am observat ca am luat in greutate destul de mult, mi-a scazut drastic libido-ul si ce-i drept aveam puternice dureri de cap, insa pe acestea nu le pot pune neaparat pe seama inelului deoarece mereu am suferit de migrene.

Lasă un răspuns