Cat de periculos este bronzatul la solar?0 Comments

Publicat in:
Etichete: bronzare artificiala, bronzat la solar, cat de periculos este, riscuri, sanatate, solar

Persoanele de sex feminin care obisnuiesc sa se bronzeze artificial la solar se expun unui risc de cancer mai mare decat atunci cand fumeaza, spun expertii in domeniu.

Analizand mai multe studii facute in trecut, expertii americani au ajuns la concluzia ca bronzatul artificial este vinovat de aparitia unui numar mai mare de cazuri de cancer decat numarul de cazuri provocate de fumat, scrie Fox News.

Riscuri bronzat la solar

Riscuri bronzat la solar

„Stim ca bronzatul la solar este legat de aparitia cancerului. Ceea ce am vrut sa aflam a fost cat de mare este expunerea in SUA si la nivel international”, spune experta Eleni Linos, specialista in dermatologie la Universitatea din California, San Franciso (SUA).

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si asociatia medicilor dermatologi din SUA au avertizat tot mai mult asupra acestui obicei periculos al femeilor. In 2009, OMS a comunicat faptul ca dispozitivele de bronzare artificiala sunt foarte carcinogene, acestea fiind o amenintare la adresa sanatatii populatiei.

Potrivit datelor unui studiu facut in 2007, persoanele care s-au bronzat artificial inainte de varsta de 30 de ani au un risc cu 75% mai mare de a face melanom, adica cea mai grava forma de cancer de piele.

Expertii americani au analizat informatiile provenite din perioada cuprinsa intre anii 1986 si 2012, din 88 de studii de specialitate.

Informatiile au fost legate de 500.000 de persoane din SUA, Australia si 14 tari din estul si vestul Europei. Ei au ajuns la concluzia ca 36% dintre adulti si 55% dintre studenti au mers la solar la un moment dat. In cazul adolescentilor, doar unul din cinci a spus ca s-a bronzat artificial.

Independent de varsta, femeile s-au bronzat cel mai mult la astfel de dispozitive. Cercetatorii spun ca anual se inregistreaza aproximativ 430.000 de cazuri de cancer al pielii din cauza acestui obicei nociv. Fumatul este vinovat de aparitia a 363.000 de cazuri de cancer in lume, in fiecare an.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cat de periculos este bronzatul la solar?

Lasă un răspuns