Protectia impotriva bolilor de ficat0 Comments

Publicat in:
Etichete: boli de ficat, depistare, hepatita, prevenire, preventie, protectie

Afectiunile ficatului sunt foarte periculoase pentru sanatatea intregului organism. Ele sunt greu de descoperit, fiind cauzate de anumiti factori pe care ii putem evita.

Referitor la bolile de ficat exista multe mituri, spune doctorul Manny Alvarez, de la universitatea americana Rutgers.

Cum te protejezi de bolile de ficat

Cum te protejezi de bolile de ficat

El spune ca nu numai cei care fac abuz de alcool si care consuma droguri sunt predispusi la asemenea afectiuni, ci si copiii persoanelor care au boala ficatului gras, aceasta fiind cauzata de excesul de calorii si zahar.

Specialistii sunt de parere ca atunci cand mergem sa facem teste de sange trebuie sa fim foarte atenti ca asistentele sa foloseasca ace sterile de unica folosinta. Un mijloc de contaminare cu hepatita C il reprezinta acele folosite la mai multi pacienti.

De asemenea, numarul de cazuri de cancer hepatic este in crestere, aceasta fiind o alta amenintare cu care oamenii se confrunta. Cancerul la ficat este cauzat de obezitate si de hepatita virala.

Depistarea timpurie este extrem de importanta

Cea mai buna masura pentru a te apara de bolile de ficat este sa le preintampini prin efectuarea unor teste de detectare a hepatitei C, si prin adoptarea unei diete sanatoase.

In plus, practicarea sportului si evitarea combinarii medicamentelor de diverse tipuri te pot tine la distanta de aceste boli.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Protectia impotriva bolilor de ficat

Lasă un răspuns