Care dintre femei sunt mai vulnerabile in fata infectiei cu virusul HIV?0 Comments

Publicat in:
Etichete: boli cu transmitere sexuala, cercetare, femei, hiv, violenta domestica

In urma unui studiu, expertii au observat ca femeile care sunt victime ale violentei domestice prezinta un risc crescut de infectie cu HIV si cu ale boli cu transmitere sexuala.

O cercetare recenta realizata in SUA arata ca multe dintre femeile care sunt sau au fost in trecut victime ale violentei in casnicie pot sa aiba mari probleme din cazua acestui aspect.

Femei cu risc de HIV

Femei cu risc de HIV

La cercetare au participat femei care primeau tratament la o clinica de tratare a bolilor transmise pe cale sexuala.

Ele au completat un chestionar cu intrebari legate de relatiile intime si de comportamentul sexual riscant.

In plus, aproximativ 17% dintre reprezentantele sexului frumos au marturisit ca au fost victime ale violentei domestice in ultimele trei luni, arata health24.com.

„Rezultatele noastre arata ca femeile implicate in relatii abuzive se tem ca partenerii ar putea raspunde prin violenta in cazul in care le-ar cere acestora sa foloseasca prezervativul”, afirma Theresa Seann, specialist in cadrul Centrelor pentru Medicina Preventiva si Comportamentala din cadrul Spitalului Miriam din Providence, Rhode Island, SUA.

O alta cercetare din SUA a aratat ca 12% din cazurile de infectie cu HIV in randul femeilor aveau legatura cu violenta domestica la care erau supuse.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Care dintre femei sunt mai vulnerabile in fata infectiei cu virusul HIV?

Lasă un răspuns