Echilibrul dintre dieta si sport0 Comments

Publicat in:
Etichete: activitate fizica, dieta, echilibru, exercitii, mese, sfaturi, sport

Este important ca atunci cand te hotarasti sa revii la silueta din trecut sa dispui de armele necesare si corecte. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa ajungi la un echilibru in procesul de slabire.

Dieta si sport

Dieta si sport

Stabileste-ti dieta in functie de sport

O buna strategie este sa-ti intocmesti o dieta care sa contina suficiente alimente bogate in proteine pentru a-ti alimenta corpul in timp ce faci sport. In felul acesta, vei fi sigur ca nu pierzi masa musculara in timpul exercitiului fizic.

Un barbat adult are nevoie in medie de 175-200 grame de proteine pe zi si de aproximativ 2.400-2.600 calorii pentru a-si mentine corpul la o greutate constanta. Dar daca faci si sport, poti mari cantitatea de calorii pastrandu-ti corpul in forma maxima.

Expertii spun ca bineinteles, cel mai bine este sa te tii pe cat posibil departe de mancarea prea procesata, cand acest lucru nu este posibil, apeleaza la sala de antrenament.

Planuieste-ti ora de sport in jurul celei mai consistente mese

In cazul in care ai un program flexibil, ar fi bine sa iti programezi ora la sala inainte de masa cea mai bogata din timpul zilei, asa incat corpul tau sa poata contracara caloriile provenite din carbohidrati imediat dupa o activitate fizica intensa.

De asemenea, asta iti poate asigura cresterea masei musculare. Fii atent, caci nu este bine sa faci exces in ceea ce priveste grasimile dupa sport, asa ca fii indulgent cu tine insuti, dar nu exagera.

Programeaza-ti pauzele atat in sport, cat si dieta

Odata la cateva luni este bine macar pentru o saptamana sa iei o pauza de la activitatea fizica, pentru a-i da corpului tau o perioada de relaxare, ca un bonus pentru efortul depus. Specialistii sunt de parere ca nu trebuie sa apara frustrarea ca muncesti in continuu, si de aceea perioada concediului este indicata pentru a renunta pe moment la lupta cu caloriile.

Ai mare grija ca perioada sa nu se prelungeasca prea mult si ca atunci cand reiei programul sa o faci cu acelasi devotament ca inainte.

De multe ori, oamenii se simt constransi de faptul ca trebuie sa faca sport si in perioada concediului si incep sa vada acest lucru ca pe o corvoada, asa ca o pauza luata la momentul oportun te poate face sa-ti pastrezi dragostea pentru sport si pentru o viata sanatoasa in general.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Echilibrul dintre dieta si sport

Lasă un răspuns