Studiu: Orbirea ar putea fi invinsaUn comentariu

Publicat in:
Etichete: descoperire, oameni orbi, orbire, orbirea, studiu, Tratament, tratament orbire

O premiera in lumea medicala poate aduce o veste buna pentru persoanele care si-au pierdut vederea.

Astfel, savantii au decis ca orbirea ar putea sa fie prima dizabilitate majora care are sanse mari sa dispara si sa nu mai afecteze atat de multi oameni.

In SUA, un ochi bionic este deja pe piata, iar terapia cu celule stem pare sa refaca vederea soarecilor.

Studiu - tratament pentru orbi

Studiu - tratament pentru orbi

Oamenii de stiinta din Marea Britanie au reusit sa printeze cu succes celule ale retinei. Cercetatorii au mai utilizat tehnici de printare 3D cu celule vii si inainte, insa procesul este mai eficient atunci cand se utilizeaza un anumit tip de celule.

Potrivit The Sydney Morning Herald, in studiul realizat de catre oamenii de stiinta de la Universitatea Cambridge, Anglia, acestia au extras doua tipuri de celule din retina unui sobolan si le-au trimis printr-o duza de imprimanta pentru a vedea daca au supravietuit.

Potrivit expertilor, majoritatea celulelor au fost intacte, asa incat oamenii de stiinta au fost capabili sa realizeze cu succes o cultura de celule printate care au evoluat la fel de bine ca cele normale.

De asemenea, dintre celulele care initial pareau sa fi fost ruinate, specialistii au observat ca unele se prinsesera de imprimanta.

De exemplu, celulele gliale, o parte a sistemului nervos, au o importanta majora in studiu ca parte a abordarii de regenerare a tesutului, deoarece, atunci cand ele sunt activate, elibereaza un factor de crestere care ajuta la restabilirea conexiunilor dintre ganglioni si nervul optic.

Inca un mic pas…

Expertii apreciaza ca o adevarata provocare va fi sa testeze daca este posibil sa printeze conuri si bastonase pentru a putea reda vederea pacientilor.

In cazul in care acestia vor reusi sa printeze si aceste elemente, atunci crearea unei retine functionale cu ajutorul unei imprimante 3D va deveni realitate.

Specialistii afirma ca celulele gliale si cele ganglionare printate ii vor ajuta sa realizeze alte studii asupra asupra modului in care vor putea trata pacientii care se confrunta cu probleme de vedere.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Studiu: Orbirea ar putea fi invinsa

Un comentariu

  1. vp

    Incepem deja sa devenim artificiali ?
    Uite asa ne indepartam de Dzeu si de Creatia LUI !

Lasă un răspuns