Primul implant de inima artificiala0 Comments

Publicat in:
Etichete: implant inima, inima artificiala, insuficienta cardiaca, probleme cardiace, spital, transplant de inima, transplant inima, unde se face

In intreaga lume exista multi oameni cu probleme cardiace, care ar da orice sa capete o inima noua si sa traiasca din nou ca la inceput. Unii sunt mai norocosi, iar altii nu si trebuie sa urmeze tot felul de tratamente, care mai de care mai complicate!

Medicii francezi au implantat o inima artificiala unui pacient suferind de insuficienta cardiaca, marcand o premiera mondiala.

Reusita apartine medicilor francezi de la spitalul Georges-Pompidou din Paris, iar anuntul a fost facut de firma care a realizat inima artificiala, Carmat.

Inima artificiala

Inima artificiala

„Acest prim transplant s-a desfasurat intr-o maniera satisfacatoare, proteza asigurand automat o circulatie normala, cu un flux fiziologic. Pacientul se afla acum sub supraveghere la reanimare, unde este trezit si poate vorbi cu familia sa.

Ne bucuram de acest prim implant, insa este prematur sa tragem concluzii, intrucat este vorba de o singura interventie si de un interval post-operator foarte scurt”, se scrie in comunicatul emis de compania Carmat.

In luna septembrie 2013, aceasta societate a obtinut autorizatia de a realiza primele implanturi cu inimi artificiale bioprotetice.

Pentru un astfel de implant, pacientul trebuie sa fie diagnosticat cu insuficienta cardiaca terminala, fara nicio alternativa terapeutica.

Potrivit expertilor aceasta proteza cardiaca imita in totalitate inima umana normala, avand doi ventriculi care mobilizeaza sangele la fel ca si muschiul cardiac, cu captatori care permit accelerarea batailor inimii, cresterea si diminuarea debitului.

„Atunci cand pacientul doarme, activitatea inimii se reduce si se accelereaza cand urca scarile, deci nu are nimic de-a face cu o pompa mecanica”, explica Phillipe Pouletty, cofondator Carmat.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Primul implant de inima artificiala

Lasă un răspuns