Mersul pe bicicleta este daunator sanatatiiUn comentariu

Publicat in:
Etichete: boli, mersul pe bicicleta, oras, organism, poluare, sanatate, solutie

O noua cercetare arata ca mersul pe bicicleta in oras ne poate dauna sanatatii. Cu toate ca biciclistii fac un mare bine pentru mediul inconjurator, ei risca sa se imbolnaveasca din cauza poluarii.

Expertii din Dublin au ajuns la concluzia ca ciclismul urban ne poate face mai mult rau decat bine, fiind periculos pentru inima si plamani, din cauza faptului ca respiram substante poluante periculoase din aer, in cazul in care mergem cu bicicleta prin marile orase.

Mersul pe bicicleta si sanatatea

Mersul pe bicicleta si sanatatea

In timp ce pietonii sunt expusi acestui risc, el este mai ridicat in cazul biciclistilor, pentru ca acestia depun mai mult efort atunci cand isi fac calatoriile prin oras si, implicit, respira mai profund, ceea ce determina acumularea unei cantitati mai mari de substante poluante.

Potrivit specialistilor, biciclistii inhaleaza gaze de esapament, dar si particule minuscule generate de franele puse de autovehicule.

Studiul a avut la baza 32 de biciclisti sanatosi si in forma, care opteaza in principal pentru rute fara trafic rutier.

Un alt studiu realizat in Marea Britanie sugereaza ca biciclistii inhaleaza cantitati mari de funingine.

Cercetarea realizata de Universitatea din Londra a aratat ca persoanele care locuiesc in marile centre urbane si care merg la serviciu cu bicicleta au de 2,3 ori mai mult „carbon negru” in plamani decat pietonii.

Alte studii recente atrga atentia ca aceasta substanta poate duce la numeroase probleme de sanatate, cum ar fi boli de plamani, boli respiratorii si chiar la atac de cord.

Potrivit expertilor, singura solutie pe care au gasit-o expertii pana acum ar fi ca biciclistii sa poarte o masca medicinala.

Sursa: newsmaxhealth.com

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Mersul pe bicicleta este daunator sanatatii

Un comentariu

  1. Titlul este dezinformator si concluziile articolului hazardate si mai degraba o ipoteza, Pe tema aceasta s-au facut foarte multe studii serioase si majoritatea au ajuns la concluzia opusa, cum ca biciclistii inhaleaza statistic mai putine elemente poluatoare decat persoanele din autoturisme si ca oricum pe ansamblu beneficiile pentru sanatate ale deplasarii urbane cu bicicleta depasesc cu mult eventualele dezavantaje, comparativ cu varianta de a circula in autoturism. Inclusiv riscurile de accident. Cand scrii un articol cu asemenea conclusii si potential de impact public ar trebui o minima informare daca un articol e serios si e sustinut si de altele, sau e o teza discordanta care prin urmare trebuie decocamdata privita mai mult ca ipoteza care urmeaza sa fie confirmata sau infirmata de alte studii. Dr.Radu Mititean, presedinte – Federatia Biciclistilor din Romania. [email protected] PS Puteati cere si niste opinii de specialitate, daca vreti sa informati cititorii, nu doar sa colportati texte senzationaliste

Lasă un răspuns