Legatura dintre fibre si silueta0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimentatie, cina, dieta, fibre, fibrele in alimentatie, gustare, mic dejun, pranz, silueta

Specialistii afirma ca trebuie sa iubesti fibrele atunci cand vine vorba de alimentatie, caci ele te ajuta sa-ti mentii o buna sanatate a sistemului digestiv si sa tii la departare bolile cardiovasculare. In plus, fibrele te ajuta sa arati mereu tanar.

Iata cum poti creste cantitatea de fibre ingerate intr-o zi:

Merisorul

Merisorul

La micul dejun

In aceasta perioada a zilei in loc de o cana cu suc de portocale, care are 112 calorii si 0,5 fibre, alege o portocala mare, care contine 86 de calorii si 4 grame de fibre.

Mancand fructele cu coaja, atunci cand se poate, faci un mare serviciu sistemului digestiv.

Pentru o gustare sanatoasa

In loc de o banana, care are 105 calorii si 3 fibre, alege o ceasca de zmeura, cu 64 de calorii si 8 grame de fibre. Astfel, vei castiga 5 grame de fibre. Acestea contin acid elagic, un compus cu proprietati anticancerigene, spun expertii..

La pranz

In acest interval, in loc de o portie de orez, care ar avea 121 de calorii si doar 0,3 fibre pe portie, opteaza pentru o portie de fasole, care iti ofera 114 calorii si 7,5 grame de fibre. Potrivit expertilor, ele au si proteine, acesta fiind un alt tip de nutrient care iti confera o senzatie de satietate.

O alta gustare

Nutritionistii afirma ca in loc de covrigei, mai bine consuma 12 morcovi micuti si 2 linguri de naut atunci cand ti se face foame intre mese.

In acest mod, vei beneficia de betacaroten, care este un antioxidant puternic si este si precursorul formei active a vitaminei A, un nutrient care iti pastreaza sistemul imunitar in forma maxima.

La cina

In cazul in care iti vine pofta sa mananci paste, in loc de unele albe, gatite cu sos rosu, care ti-ar aduce 212 calorii si 2 grame de fibre pe o portie, alege paste integrale, pe care sa le amesteci cu legume, astfel incat sa beneficiezi de 174 de calorii si 4 grame de fibre.

In acest fel, vei avea parte si de magneziu, un nutrient foarte bun pentru functionarea corecta a metabolismului.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Legatura dintre fibre si silueta

Lasă un răspuns