Ce alimente trebuie sa contina dieta de iarna?0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimente, cereale, dieta, fibre, fructe, iarna, legume, oleaginoase, peste

Iarna este anotimpul „propice” pentru a mai colecta cateva kilograme, mai ales din cauza temperaturilor mai scazute, care ne fac sa fim mai putin activi din punct de vedere fizic, insa si a preparatelor hipercalorice specifice acestei perioade a anului.

Dieta de iarna

Dieta de iarna

Legumele si frcutele proaspete

In plus, la aceasta contribuie si lipsa legumelor si a celorlalte alimente proaspete de pe piata.

Modificarile de temperatura cresc apetitul pentru alimente cu procent mai mare de grasimi decat vara, la fel si pentru cele cu continut mai mare de carbohidrati concentrati. Asta si pentru ca organismul simte nevoia de a se adapta conditiilor meteo. Trebuie sa fim, insa, foarte atenti din acest punct de vedere, pentru ca este adeseori o falsa impresie.

Un consum caloric mai ridicat, cu un procent mai mare de grasimi, ar fi recomandat daca am petrece minute bune sau chiar ore in frig.

Daca in marea majoritate a timpului stam in casa, facem foarte putina miscare, atunci chiar este indicat sa reducem consumul fata de perioadele anului cand suntem foarte activi din punct de vedere fizic.

Lipsa fructelor si a legumelor proaspete nu mai reprezinta totusi o problema covarsitoare in zilele acestea. Exista multe fructe de import, la fel si legume, consumam desigur si fructe deshidratate, legume marinate sau conservate sub alte forme, asta deoarece avem nevoie de vitaminele si mineralele pe care acestea le ofera, cat si de continutul esential in fibre.

Cerealele integrale

De exemplu, pentru ultima categorie, cerealele integrale sunt extrem de importante ca si alternativa.

Legumele si fructele conservate

Daca vreti sa va ajutati si mai mult organismul in aceasta perioada cu elemente nutritive cu caracter antioxidant, avand in vedere ca legumele si fructele conservate isi pierd o buna parte din aceste substante, e bine sa consumati ceaiuri de plante, scortisoara, vanilie, cacao, cafea. Se stie ca toate acestea cu un continut bogat in antioxidanti.

Lichidele

Desi nu mai resimtim la fel senzatia de sete, cantitatea optima de lichide ramane aceeasi: 2-3 litri de lichide pe zi.

Pestele si oleaginoasele

Potrivit nutritionistilor, pestele si oleaginoasele sunt alimente indicate in aceasta perioada, aducand si ele minerale, vitamine liposolubile de calitate si care sunt extrem de necesare organismului in peroioada rece a anului.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Ce alimente trebuie sa contina dieta de iarna?

Lasă un răspuns