Cum poate diminua grasimea abdominala uleiul de rapita?0 Comments

Publicat in:
Etichete: grasime abdominala, grasime corp, ulei rapita, uleiul de rapita

Chiar daca pana acum uleiul de rapita intra in categoria alimentelor considerate sanatoase, un nou studiu vine sa certifice calitatile sale.

O echipa de cercetatori din Canada si SUA a stabilit ca acesta lupta cu grasimea abdominala si reduce riscul de sindrom metabolic.

Ulei de rapita pentru eliminarea grasimii abdominale

Ulei de rapita pentru eliminarea grasimii abdominale

Potrivit expertilor, sindromul metabolic este numele dat mai multor factori de risc pentru bolile de inima, atac cerebral si diabet de tip 2. O dieta cat mai asemanatoare celei mediteraneene, bogata in grasimi mononesaturate, poate scadea acest risc.

De asemenea, uleiul de rapita poate fi vedeta unei astfel de diete, au descoperit cercetatorii.

Pentru studiu au fost recrutati subiecti cu factori de risc in sindromul metabolic, cum ar fi grasime abdominala in procent mare, un nivel crescut al trigliceridelor in sange, un colesterol bun scazut, presiune arteriala mare si un nivel al glucozei ridicat in sange.

Voluntarii au fost trecuti pe un regim cu 2.000 de calorii pe zi, prietenos cu inima, timp de de patru saptamani. In plus, au primit zilnic si ulei de rapita, de porumb, in sau alte tipuri de ulei.

In plus, cercetatorii au aratat ca cei care introdusesera in alimentatie uleiul de rapita si-au redus procentul de grasime abdominala mai mult decat ceilalti.

Grasimile mononesaturate sunt prezente in cantitati mari si in uleiul de masline, de arahide, de ulei de floarea soarelui, de susan, in untul de arahide, nuci si seminte.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Cum poate diminua grasimea abdominala uleiul de rapita?

Lasă un răspuns