Descoperire: Un nou tratament eficient contra cheliei0 Comments

Publicat in:
Etichete: caderea parului studii, descoperiri, foliculi, papile dermale, studii chelie, studiu tratament chelie, tratament chelie

Multi barbati din intreaga lume au probleme cu caderea parului si incearca tot felul de tratamente pentru a scapa de aceasta neplacere. Unii dintre acestia apeleaza la transplanturi, altii la metode naturiste sau la acupunctura.

Si totusi, oamenii de stiinta au descoperit un tratament inovator care ar putea transforma chelia intr-o simpla amintire.

Tratament chelie

Tratament chelie

Pentru prima data, expertii din cadrul Centrului Medical al Universitatii din Columbia si de Universitatea Durham au produs in laborator foliculi din care creste parul.

Expertii au recoltat celule de la baza foliculilor, numite papile dermale. Aceste celule au fost clonate in laborator, apoi au fost implantate in scalp. Pentru acest lucru, savantii au folosit mostre de la sapte donatori.

Rata de succes a tratamentului

Potrivit rezultatelor studiului, in cinci din cele sapte cazuri, procedura a dus la cresterea parului.

Cu toate ca tehnica a fost testata pana acum doar pe cobai, rezultate promitatoare pot fi obtinute si in cazul oamenilor, spun oamenii de stiinta.

Specialistii mai spun ca aceasta tehnica ar putea fi utila si victimelor arsurilor, carora le-a fost afectat si scalpul. De asemenea, aceasta descoperire ar putea ajuta si la crearea unor medicamente pentru tratarea cheliei.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Descoperire: Un nou tratament eficient contra cheliei

Lasă un răspuns