Machiajul iti poate grabi menopauza0 Comments

Publicat in:
Etichete: apa imbuteliata, farduri, machiaj, mancare preambalata, menopauza, menopauza timpurie, produse cosmetice

Expertii spun ca produsele cosmetice ce contin chimicale pot face ca femeile sa intre la menopauza mai devreme, alaturi de expunerea la plastic si la produsele de curatenie, avertizeaza oamenii de stiinta.

Menopauza timpurie

Menopauza timpurie

Studiul ce confirma intrarea timpurie la menopauza

Savantii din cadrul Universitatii Washington, din St. Louis, au studiat acest efect pe un lot de 5.700 de femei. Acestia au observat ca subiectele expuse la un nivel mare de chimicale specifice au intrat la menopauza si cu doi ani mai devreme.

Potrivit studiului, femeile care obisnuiau sa se machieze des si de la varste foarte tinere au intrat la menopauza inca de la 49 de ani, fata de 51, cat e media in SUA.

Machiajul, consumul de apa imbuteliata si mancarea preambalata

De asemenea, expertii au mai observat ca, pe langa machiaj, de vina ar fi si consumul de apa imbuteliata si de mancare preambalata.

Au existat insa si cazuri in care menopauza s-a instalat si cu 15 ani mai devreme, adica inainte cu mult de 40 de ani, de vina fiind ftalatii.

Ce presupune menopauza timpurie?

Cercetatorii spun ca o menopauza instalata de timpuriu presupune:

  • pierderi osoase,
  • hemoragii ale creierului si
  • probleme cardiace.

Potrivit studiului, nu este prima oara cand ftalatii sunt invinuiti pentru deteriorarea starii sanatatii, mai multe studii recente stabilind ca exista o legatura de cauzalitate intre acestia si cancer, diabet si obezitate.

In timpul cercetarilor realizate pe cobai, in laborator, s-a aratat ca expunerea la ftalati are ca rezultat o scadere a nivelului testosteronului.

Din pacate, este imposibil sa ne ferim de acestia, singurele masuri pe care le putem lua fiind sa evitam mancarea preambalata, incercand sa consumam mai cu seama hrana proaspata, si sa folosim cosmetice fara ftalati.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Machiajul iti poate grabi menopauza

Lasă un răspuns