Cum poti afla daca ai probleme cu inima?2 comentarii

Publicat in:
Etichete: atac de cord, inima, semne boala de inima, semne boli inima, simptome

O noua cercetare efectuata de expertii in domeniu arata ca semnele care prevestesc moartea din cauza unor probleme cardiace grave pot fi observate de oameni cu cateva saptamani inainte.

Semnele care arata ca exista un pericol de stop cardiac subit ar putea sa fie observate chiar cu o luna inainte de aparitia unui asemenea eveniment tragic.

Cercetatorii americani au facut un studiu de profil pe barbati de varsta mijlocie din Portland, Oregon.

Sumeet Chugh, coordonatorul acestui studiu, spune ca in SUA, de exemplu, ajung in fiecare an 360.000 de cazuri de stop cardiac in spitale, ele implicand barbati de varsta mijlocie. In acetse cazuri, rata de supravietuire este de doar 9,5%, conform unui institut american in domeniu – American Heart Association.

Expertii sustin ca pacientii pot supravietui daca se intervine imediat cu masuri de prim-ajutor asupra lor, cu conditia ca acesta sa fie acordat pe loc.

Daca se intervine si cu un defibrilator, inima acestor pacienti poate fi repornita.

Potrivit specialistilor, testele realizate in trecut se concentrau asupra simptomelor sau semnelor prevestitoare care apar cu o ora inaintea atacurilor.

Specialistii spun ca in cadrul studiilor ei au vrut sa vada daca ele apar si cu o luna inainte de aparitia stopului cardiac. Astfel, medicii au analizat informatiile provenind de la barbatii cu varsta intre 35 si 65 de ani, acestia avand asemenea probleme.

Paramedicii au intrebat membrii familiilor victimelor ce semne au avut ei cu cateva saptamani inainte.

Semne boli inima

Semne boli inima

Simptome care trebuie sa-ti dea de gandit

In cazul a 53% dintre acesti pacienti, au aparut simptome prevestitoare. De exemplu, 56% dintre ei avut dureri in piept, 13% au avut dispnee, iar 4% s-au confruntat cu ameteli, lesinuri sau palpitatii.

De asemenea, circa 80% dintre aceste simptome au aparut cu pana la patru saptamani inainte de stopul cardiac, iar unele au aparut si cu o ora inainte.

Rezultatele acestei cercetari sunt surprinzatoare si pentru specialisti, mai ales ca acestia nu se asteptau ca pacientii respectivi sa fi avut asemenea semne cu mult inainte de producerea stopului cardiac.

Expertii considerau initial chiar ca semnele prevestitoare nici nu apar. Acum, ei le recomanda oamenilor care se confrunta cu aceste semne sa mearga imediat la doctor si sa nu le ignore deoarece viata le poate fi pusa in pericol.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum poti afla daca ai probleme cu inima?

2 comentarii

  1. alina

    Deci,eu am dureri in piept de o gramada de  vreme si de cate ori am mers la spital mi se spune ca am o inima super sanatoasa .Cateodata ma gandesc ca nu vor sa-mi spuna adevarul

  2. Razvan

    Si pe mine ma doare in piept – tahicardie sinusala. Iau vitamin cardio. Credeţi că nu voi mai avea aceste dureri!?? Va rog sa mi raspundeţi. Cu respect!

Lasă un răspuns