Problemele arterelor rezolvate cu diamante0 Comments

Publicat in:
Etichete: aterectomie, boli coronariene, bolnavi, diamante, inima, procedura aterectomiei, tehnica

Medicii cauta sa identifice metode noi si surprinzatoare cu care sa lupte impotriva diferitelor afectiuni cu care se confrunta omenirea. Se stie ca bolile de inima fac ravagii in randul oamenilor, asa ca expertii sunt tot timpul in cautarea unor noi tehnici pentru a diminua sau combate efectele bolilor coronariene.

Boli coronariene - tratament nou

Boli coronariene - tratament nou

Astfel, cei care au probleme cu arterele, mai exact cu depunerea unor placi pe interiorul lor, au acum la dispozitie un nou tratament, care foloseste un instrument acoperit cu un diamant.

Este vorba, in principal, de probleme precum cele ale arterelor coronariene. In acest caz, calciul se depune in ele, in special la pacientii in varsta.

In plus, potrivit specialistilor, unele afectiuni medicale, cum ar fi cele de rinichi si diabetul, cresc riscul pacientului de a avea si o asemenea problema a arterelor, care poate duce chiar pana la deces.

De asemenea, in cazul blocarii arterelor din cauza depunerilor, trebuie executata o aterectomie, adica inlaturarea depunerii calcifiate, in caz contrar putand sa apara complicatii neplacute.

De exemplu, procedura aterectomiei este una complexa, insa acum exista o noua metoda de a o executa.

Mai precis, printr-un cateter se introduce un dispozitiv acoperit cu diamant, acesta curatand mult mai usor arterele pacientilor printr-o metoda asemanatoare sablarii, fara a le bloca in cursul operatiunii.

Avantajele acestei noi metode

Expertii spun ca in acest caz, recuperarea bolnavului este mai rapida, el putand sa se intoarca intr-un timp mai scurt la activitatile obisnuite.

Numele complet al aparatului care executa procedura este Diamondback 360 Coronary Orbital Atherectomy System.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Problemele arterelor rezolvate cu diamante

Lasă un răspuns